Op de warmste dag (tot nu toe 4 juli) van 2015 zit ik op mijn werk en ben ik tussendoor mijn blog aan het schrijven. De warmte slaat op mijn humeur en op mijn lichaam. Wat een ontzettend vervelend gevoel, kan er niet mee om gaan. Wil zo extreem graag gaan sporten, maar met deze hitte ben ik niets waard. Ook op mijn werk is het deze week drukker dan normaal, waardoor ik mijn wekelijkse training met Roel heb moeten afzeggen. Mijn werk gaat onvoorwaardelijk voor op bijna alles, maar ook op het sporten?

Zoals jullie de afgelopen weken hebben kunnen lezen was ik naar mijn verjaardag aan het toeleven. Inmiddels ben ik een jaartje ouder geworden (wauw 26, extreem saaie leeftijd) en heb ik het 2x keer gevierd de afgelopen week. Er komt zelfs een 3e keer aan, maar die staat gepland voor komend weekend.

Spijkerbroek

Één van mijn doelen was om na zoveel jaar weer een spijkerbroek te dragen met mijn verjaardag en ruim een week voordat het zover was ben ik met mama op pad gegaan. Geen idee welke maat ik tegenwoordig moest hebben van broeken, maar we hadden het gelijk goed ingeschat. Ben totaal niet meer gewend om zo’n strakke broek aan te hebben, dus in het pashokje was het al zuchten, steunen en zeuren. Waardoor ik met volle frustratie het pashokje uitkwam ‘Mam, hij kan niet dicht!’ en gelijk was ik er klaar mee. De mevrouw in de winkel zei ‘Ga anders even op het bankje liggen, dan krijg je hem wel dicht’. Wat een grap, ze had nog gelijk ook! Pien van Riel had sinds die dag ineens weer een spijkerbroek in de kast liggen!

Die zelfde week ging ik samen met vrienden naar ‘Goirle Zingt’ en besloot om die broek maar eens aan te doen. Ik was gewoon zenuwachtig om met die broek over straat te gaan, het moest niet gekker worden dacht ik. De reacties van mensen die ik tegen kwam waren heel leuk en bijna ontroerend! Ik voelde me extreem stoer en zelfverzekerd, dit gevoel kende ik eigenlijk helemaal niet.

IMG_7398

Suikervrije taarten bestellen: www.eefjeskeuken.nl

Mijn verjaardag

De verjaardag voor familie is inmiddels geweest en mama en ik hadden ons echt uitgeslooft in de keuken! Iedereen vond het heerlijk en heel apart. Zo gaaf om gezonde en aparte dingen te maken. Voorheen bracht ik mezelf het er makkelijk vanaf door middel van chips, toastjes en kaas. Een vriendin van mij heeft haar eigen website met lekkere en leuke gerechten en zij had voor mij 2 suikervrije taarten gemaakt, ze waren super lekker!

Moest mezelf soms wel op de vingers tikken als ik iets wou pakken wat ik niet mocht hebben, en deed ik het zelf niet dan was daar gelukkig ons mam ‘Pien dat mag niet, laat dat!’

Toen het was afgelopen was heb ik alle ‘foute dingen’ die er nog waren in een tas gedaan en meegegeven aan mama. Dat de verleiding ook gelijk de deur uit was.

 Resultaat

Er is nu inmiddels 10 kg af en het liefst wil ik dat met de hele wereld delen. Niet om altijd maar te horen hoe goed dat is of hoe knap. Maar meer omdat ik nu eens trots ben op mezelf! Ik had voorheen altijd een enorme muur om te heen hangen en liet niet graag het achterste van mijn tong zien. Nu ben ik een stuk ‘vriendelijker’ zoals mama zou zeggen en ben ik open en eerlijk naar mensen.

Merk wel dat ik soms denk ‘is 10 kg niet gewoon voldoende, voel me nu toch goed?’ Moet zorgen dat ik niet in dat gevoel blijf hangen. Ik had aan het begin van dit avontuur een foto van mezelf gemaakt in ondergoed, en dat heb ik 2 weken geleden ook gedaan. Wat een extreem verschil was dat! Dus daar blijf ik maar naar kijken, dan blijft de motivatie ook goed! Had hem graag met jullie gedeeld, maar daar sta ik nog niet sterk genoeg voor in me schoenen (haha)

 Wat wil je weten?

Als afsluiting, ik ben een open boek aan het worden zoals ik aangaf. Zijn er dingen die jullie van mij willen weten? Of specifieke vragen?

IMG_7396 (1)

Pien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *