Personal Trainer Tilburg: Over Maaike Frijters

Mijn sporten
De sporten die ik beoefen zijn paardrijden en hardlopen. Ik rijd al 11 jaar paard en heb zowel ervaring in de dressuur als in de springsport. Ik ben begonnen met een pony met veel ervaring en daarna overgegaan naar een paard met veel ervaring. Na een tijdje was het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik een paard van 3 jaar gekocht. Ze was al ingereden maar moest nog erg veel leren. Het gaat niet met allemaal vanzelf, maar met veel geduld gaan we met kleine stapjes vooruit. Zo is dat met alle sporten die je doet.

Voeding
Hardlopen was voor mij geen probleem. Tot dat ik regelmatig last kreeg van blessures. Ook had ik na iedere training spierpijn. Totdat ik op mijn voedingspatroon ging letten. Mijn blessures namen langzaam af en kwamen niet meer terug. Ook had ik na de lichtere trainingen geen spierpijn meer. Dan besef je pas hoe belangrijk voeding is. Niet alleen om aftevallen maar ook voor je herstel.

Mijn opleiding
Toen ik in het 2e jaar van de middelbare school zat wist ik al dat ik later iets met sport zou willen doen. Maar welke kant op dat wist ik nog niet. Op dit moment studeer ik aan de opleiding Cios Goes. In het 2e leerjaar moest er een keuze gemaakt worden, waar ga ik mezelf in verdiepen. Deze keuze was snel gemaakt en ik zei; later wordt ik personal trainer, dit traject heet het profiel fitness. In het 3e leerjaar kregen wij als opdracht om stage te lopen bij een personal trainer. Ik ben goed gaan zoeken naar een geschikt bedrijf, dus ook veel sites bezocht. Naar een paar keer de site van Source PT bekeken te hebben en de inspirerende verhalen van zowel de trainers als sporters gelezen te hebben wist ik het zeker. Dit ging het worden, nu alleen nog hopen dat er een plekje voor mij is, ja dat was er en wat voor een. Ik heb super veel geleerd en veel nieuwe ervaringen opgedaan. Ik ben nu begonnen aan leerjaar 4, het laatste jaar van CIOS. Op dit moment volg ik de profielen fitness en sport, bewegen, gezondheid. Ik heb voor 2 profielen gekozen om mezelf nog breder op te leiden.