Personal Trainer Tilburg: Over Rob Fijneman

Mijn naam is Rob Fijneman. Ik ben een van de personal trainers bij Source PT en daarnaast bied ik ook de massages aan in de massageruimte van Source PT. Mijn motto is, Geluk ligt niet aan het einde van je doel maar op de weg daarnaartoe. Als we een doel bereiken staan we er maar even bij stil en stippen we alweer een nieuw pad met doelen uit. Daarom moet het doel niet je geluk bepalen maar moet je geluk vinden op de weg daarnaartoe.

Ik sta voor jullie klaar om te helpen bij jullie doelen als personal trainer, om jullie te helpen bij vervelende pijntjes als sportmasseur en daarnaast help ik jullie graag ontspannen als ontspanningsmasseur.

Sportopleidingen
Toen ik op het middelbaar onderwijs in mijn examen jaar kwam werd de volgende vraag aan mij gesteld: Wat ga je in de toekomst doen? Toen was er in mijn gedachten maar een keuze mogelijk. SPORT. Tuurlijk waren er vanuit daar nog duizenden opties maar er was een richting! Na het middelbaar onderwijs ben ik gestart aan de opleiding sport en bewegen in de 6de versnelling. Binnen 2 jaar mijn diploma en meteen doorpakken. Daarna ben ik een kijkje gaan nemen op de Fontys sporthogeschool waar ik na een half jaar de keuze maakte om opnieuw een mbo-opleiding te gaan volgen. Minder zitten meer rennen van stage naar stage, de ene interessante informatiebron naar de andere. Tijdens mijn opleiding wellness en lifestyle kon ik verschillende paden bewandelen, beweging, ontspanning, voeding en coachen. Ik koos ze allemaal. Via verschillende stages heb ik met professionals op alle 4 de gebieden mogen werken en veel kunnen leren. Tot waar ik nu sta!

Trainen is net Friends kijken
Mijn gedachten over training zijn als volgt. Een trainingsplan moet het verloop hebben van een seizoen van de serie Friends. Elke aflevering heeft een focus die per aflevering kan verschillen maar nog wel wat met elkaar te maken hebben. Maar als je de aflevering op maandag mist kun je misschien dinsdag wel kijken maar heb je op woensdag het idee dat je iets hebt gemist. Bijvoorbeeld. Als maandag de eerste keer is geweest dat Ross en Rachel elkaar een kus gaven, dinsdag is een flashback van toen Joey de nieuwe “roomy van chandler werd” en woensdag zijn Rachel en Monica toch echt aan het roddelen over die kus. DAN HAD JE DE MAANDAG MOETEN ZIEN! Zo is het met een trainingstraject ook. Je traint bijvoorbeeld elke maandag, woensdag en vrijdag. Maandag pak je een zware powerlift dag waarbij je minimaal 80% van je maximale kunnen 4x moet herhalen bij een bepaalde oefening, woensdag pak je een minder intensieve dag en werk je meer aan mobiliteit en conditie maar vrijdag ga je naar 82.5% van je maximale kunnen. Als je de maandag hebt gemist moet de vrijdag zich daar op aanpassen. Ben je woensdag niet geweest zal dat voor vrijdag niet veel uitmaken maar waarschijnlijk voor de volgende week woensdag weer wel. De kern van mijn verhaal is dat ik er voor sta om tijdens een trainingstraject (En dat kan fysiek of mentaal zijn) er voor wil waken dat jij op het juiste moment de juiste stappen kunt maken en we zo een lijn van progressie neer zetten die jou helpt tot het behalen van je doel.