Personal Trainer Tilburg: Over Vincent Jessen

Mezelf Verbeteren

Van jongs af aan houd ik van sport. Het fysiek bezig zijn, jezelf uitdagen en verbeteren. Welke sport ik ook deed, ik wilde zo goed zijn als ik kon en was bereid daar hard voor te werken.

Naarmate ik ouder werd begon ik me steeds meer te interesseren voor trainingsleer en voeding. Vanaf de tijd dat ik, op mijn 17e, lid werd van de plaatselijke atletiek vereniging ging deze interesse over in passie.

Ik nam niet genoegen met wat een trainer zei, ik wilde zelf weten waar ik mee bezig was. Altijd op zoek naar efficiëntere manieren om me te verbeteren.

Voldoening

Daarnaast merkte ik al vroeg dat ik veel voldoening haal uit het trainen en verbeteren van anderen. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Daarom besloot ik al vroeg naast mijn eigen trainingen als atleet, training te geven aan de junioren van AV Attila.

Dit heb ik gedaan tot het niet meer te combineren was met mijn eigen vele trainingen. Ten slotte begonnen mijn prestaties als kogelstoter steeds beter te worden.

Mijn Eigen Transformatie

Helaas zorgde een hardnekkige hand blessure aan een vroegtijdig einde van mijn carrière. Waarna ik een uitstap maakte naar mijn jeugdpassie, namelijk wielrennen. Dit heb ik op amateur niveau 2 jaar lang met veel plezier gedaan.

Daarbij heb ik mijn kennis over voeding en trainingsleer flink uit kunnen breiden. Het was een flinke transformatie van een 1.97m lange en 115kg wegende kogelstoter, naar een 92kg wegen wielrenner. Hierdoor heb ik zelf ervaren wat het inhoud om een lichamelijke transformatie door te maken. Die ervaringen gebruik ik naast al mijn kennis in mijn begeleiding.

Atleten Begeleiden

Na het wielrennen besloot ik dat het mijn eigen wedstrijd carrière erop zat en dat het tijd was voor mijn andere passie, het trainen en begeleiding van atleten. Dit doe ik sinds dit jaar met heel veel plezier als specialisatie trainer kogelstoten en discuswerpen en voedingsdeskundige bij AV Attila.

Natuurlijk blijf ik mezelf nog trainen, om fit te blijven maar ook om nieuwe oefeningen en methodes te bedenken en uit te proberen. Omdat ik geloof dat je iemand beter kunt begeleiden als je het proces zelf doorstaan hebt.

Mijn Doel & Passie

En nu heb ik de volgende stap ik mijn leven gezet om al deze opgedane kennis en ervaringen te delen en gebruiken als personal trainer en voedingscoach.

Ik geloof dat iedereen zijn of haar doelen kan halen en op een leuke en voldane manier fit en gezond door het leven kan gaan. Ongeacht wat je leeftijd en achtergrond is. Dit is mijn doel en mijn passie.

Vincent Jessen

Maak een afspraak met Vincent