Fysio Profectus

Ik zat in de 4de klas toen ik al zeker wist dat ik fysiotherapeut wilde worden. In 2007 ben ik geslaagd voor mijn Havo-diploma en was erg blij te horen dat Avans voor het komende schooljaar geen loting had en ik meteen kon starten met mijn opleiding. Na  4.5 jaar ben ik afgestudeerd en kon zo nog net als 21-jarige mijn diploma in ontvangst nemen. Twee weken later was ik al aan het werk in Tilburg-Noord.

fysio-profectus

Met name door een stagebegeleider ben ik me gaan verdiepen in Claudicatio Intermittens, ookwel bekend als etalagebenen. Na mijn studie was dit dan ook de eerste cursus die ik wilde volgen en nu ben ik hierin volledig gespecialiseerd. Verder heb ik cursussen gevolgd in COPD en diabetes. In november ga ik de cursus Dry Needling doen.

Ik vind ontwikkeling in mijn vak erg belangrijk en daarom ben ik me gaan verdiepen in vervolgstudies. Ik heb nagedacht over Fysiotherapiewetenschap. Wetenschappelijk onderzoek heeft altijd mijn interesse gewekt. Omdat ik toch liever met mensen werk dan met cijfertjes, ben ik verder gaan oriënteren en ben ik uitgekomen bij osteopathie. Vlak voor de zomer van 2015 heb ik me ingeschreven bij de IAO in Zeist. Vanaf het eerste lesblok had ik al een bredere kijk als fysiotherapeut.

In diezelfde zomer hebben mijn vriend Martijn en ik een huis gekocht, waar we 1 oktober de sleutel kregen. Veel geklust en daarnaast ook gestudeerd in die periode.

Op school hebben we het in oktober gehad over big life events (waaronder het starten van een studie en verhuizen) en de vergrootte kans om daarna ziek te worden. Ik weet nog dat ik dacht: ‘Ha! Maar dat zal mij niet gebeuren.’

Tja, toch wel. In november kreeg ik last van mijn evenwichtsorgaan. Zes weken lang ben ik duizelig geweest, waarvan ik de eerste anderhalve week niet eens zelfstandig uit bed kon komen. Ik  was blij dat ik na die zes weken weer zonder duizeligheid door het leven kon, maar ik bleef lasthouden van extreme vermoeidheid.

Uiteindelijk ben ik onderzocht door de neuroloog, de KNO-arts en als laatste door de internist, maar behalve een vitamine D- en B12-tekort is er niks gevonden.

linda-goverde

Omdat de internist bloed had laten prikken op coeliakie (glutenintoleratie), ben ik op internet gaan lezen wat dit precies is. Dit omschreef precies mijn klachten, het was ontzettend herkenbaar! De internist vertelde me echter dat er niks uit het bloedonderzoek kwam. Daarnaast was het sowieso niet waarschijnlijk, omdat ik niet afgevallen was.

Eigenwijs als ik ben, ben ik toch gestart met een glutenvrij dieet. Baadt het niet, dan schaadt het niet. Ik voelde me vanaf dag 1 al een stuk beter, terwijl ik al zes maanden bezig was met allerlei onderzoeken. Een diagnose is er dus nooit gekomen, maar ik voel me een stuk beter door glutenvrij te eten.

En nu, nu eet ik geen gluten meer en voel me kei goed! Ik weet wat het is om de man met de hamer tegen te komen en hoe ik ervan baalde dat ik zo weinig kon. Dat zal bij anderen net zo zijn. Niets is zo vervelend als afhankelijk zijn van een ander of beperkt te worden door lichamelijke klachten.

Profectus betekent vooruitgang en dat is waar ik voor sta.

Linda Goverde

Fysiotherapeut bij Fysio Profectus

FysioProfectus.nl