Sander Janssens

Mijn naam is Sander Janssens, vader van een tienerdochter en geboren en getogen in Tilburg.

Ik ben misschien nog relatief nieuw in de wereld van trainer zijn ( 2015- heden ), maar wel door de wol geverfd in het leven en welzijn.

Na een groot deel van mijn leven ‘obese’ te zijn geweest ben ik 7 jaar geleden gestart met mijn eerste Crossfit proefles.En ik kan je zeggen: dat was wel een dingetje!

Ik was 140 kg zwaar met nul mobiliteit en zelfvertrouwen stond ik in de les en dat was alles behalve prettig. Dit is een ervaring die niet te leren is op welke sportopleiding dan ook.

Alleen als je zo bent ( geweest ) dan weet je wat het is. Mede hierdoor weet ik wat het is om een stap te zetten in een gym/sportschool whatever als je ver out of shape bent. I have been there… Daarom kan ik ook zeggen het is nooit te laat om die stap te zetten.

Maar na die eerste stap (of eerste drempel om over heen te komen) ging het gelukkig bergopwaarts. Al horen daar ook nog wel wat dalen ( terugvallen ) en passen op de plaats bij. Doorzetten en acceptatie is een groot onderdeel van dit proces geweest ( en nog steeds ).

Gedurende mijn Crossfit carrière ben ik de interesse gaan ontwikkelen in beweging en voeding (gebaseerd op mezelf als proefpersoon). Ik heb dan ook vele diëten geprobeerd om zelf te ervaren wat wel en wat niet werkte voor mij. Dit is voor iedereen anders daar we allemaal uniek zijn aan de binnen en buitenkant.

Door het delen van deze ervaringen met mede-atleten is de passie ontstaan om kennis over te dragen aan mensen die leergierig zijn en je prikkelen om nog meer kennis te vergaren…. And what a rush does that give!!

Voor mij volgde hieruit dan ook bijna natuurlijk de wens om de cursus Crossfit Trainer Level 1 te gaan behalen. Nadat dit me gelukt was heb ik helaas door omstandigheden dit niet direct in de praktijk kunnen brengen. Maar toen hiervoor wel de ruimte kwam heb ik geprobeerd zoveel mogelijk vlieguren te maken om nog meer te leren als coach en alles op het gebied van bewegen (niet dat je daar ooit in uitgeleerd bent).

Hierna ben ik op zoek gegaan naar een vervolgopleiding die ik vond bij Dutch HDA in Hilversum. Hier heb ik de S&C Fundamentals, Advanced en PT Specialist gevolgd en afgerond. Waardoor ik me vanaf dat moment een EREPS gecertificeerde S&C coach en PT’er mag noemen.

Ik hoop zo veel mogelijk mensen te mogen en kunnen helpen in hun reis naar het doel wat ze gesteld hebben.

Hope to you soon on the floor..

  • Vader
  • Stucadoor
  • Altijd bezig
  • Rechtdoorzee Eerlijk
  • Zeer droge humor – Zelfspot
  • Leergierig
  • Streng maar rechtvaardig
  • Duidelijk
  • Eerst goed bewegen, dan pas trainen

 

Chat openen
Hulp nodig?
Hi, mijn naam is Roel. Kan ik je helpen jouw fitness doelen te bereiken?