Transformatieverhaal van: Thomas Otte

Het verhaal van Thomas

Wat wil je eerst horen? Hoeveel kilo afgevallen? 55. In hoeveel tijd? 417 dagen. Ben ik wel trots op zeker? Best wel, ja. Maar ik ben er nog niet.

Een sportschool had ik nog nooit van binnen gezien toen ik in januari 2019 besloot het contactformulier op de site van Source PT in te vullen. In mijn hoofd had ik nog zeker tot eind februari voordat er daadwerkelijk sportkleding gekocht moest gaan worden; het zou zo’n vaart wel niet lopen. Niets was minder waar. Roel belde binnen één dag en maakte graag een afspraak met me om even kennis te maken. Dat was twee dagen later. En nog eens twee dagen later stond ik in zwart lycra in maat XXXL bij hem op de mat. Binnen vijf minuten buiten adem en steken in m’n rechterzij. Het begon veelbelovend.

“Roel heeft mij laten zien dat er plezier
zit in bewegen en sterker worden”.

Het ligt voor de hand dat je een haat-liefdeverhouding met je Personal Trainer ontwikkelt. Bij mij ging dat veel sneller dan ik had gedacht. Je moet namelijk van allerlei dingen doen die je helemaal niet graag doet. Springen. Zware dingen vasthouden. Springen terwijl je zware dingen vasthoudt. En je mag allerlei dingen niet die je eigenlijk wel graag doet. Zitten. Vette zooi eten. Zitten terwijl je vette zooi eet. Maar dit zijn wel de dingen die ervoor zorgen dat er allerlei dingen gaan veranderen waar je een hekel aan hebt. Grote broeken kopen. Kortademig zijn. Grote broeken kopen terwijl je kortademig bent. Het is een raar proces. En het is een proces waar je een lange adem voor nodig hebt. Het gaat makkelijker als je er plezier in krijgt en ziet waar je het voor doet. Roel is een absolute koning in het begeleiden van dit proces. Hij weet feilloos aan te geven waar je je aandacht aan moet geven en vooral waar je je aandacht niet aan moet geven. Hij is ook degene is die in je oor staat te tetteren dat je niet moet zeuren en nog minstens 3 herhalingen moet doen en tegelijkertijd degene die je steunt en altijd voor je klaar staat. Dag en nacht. Ik moet ‘m nog steeds een keer uit z’n bed bellen.

Roel heeft mij laten zien dat er plezier zit in bewegen en sterker worden. Het is een onderdeel van mijn leven geworden door het tomeloze enthousiasme dat hij uitstraalt en onbegrensde vertrouwen dat hij z’n klanten geeft. Na een sessie bij Source heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Nou ja, na 10 minuten rust dan.

Toen ik later in mijn traject van Personal Training naar Personal Group Training overstapte, merkte ik dat alle trainers van Source PT de mentaliteit van enthousiasme en vertrouwen hebben. Dat is bewonderenswaardig. Het hele team straalt behulpzaamheid en doelgerichtheid uit, met een sterke focus op persoonlijke aandacht. Zonder de begeleiding van deze groep lifestylehelden had ik nooit kunnen bereiken wat ik bereikt heb. Dus, of ik trots ben? Jazeker. Maar niet alleen op mezelf.”

Thomas Otte, 15 mei 2020

×