Benodigdheden
– 2 a 3 grote zoete aardappels
– 2 el arachideolie
– 1 tl kaneel
– 1 tl chili
– 1 tl thijm
– 1 tl zout
– 0,5 tl gemalen komijn
Zo maak je het
– Was de aardappels en snij ze in kleine partjes met schil.
– Verwarm de oven op 220 graden.
– Maak de marinade en meng deze met de aardappel partjes.
– Verdeel de partjes op ovenpapier.
– Na 20-25 min garen zijn de aardappels klaar.
– Smullen maar.
In de fitnesswereld is de bataat al behoorlijk bekend. Wie een gezonde levensstijl wil naleven doet er verstandig aan deze vezelrijke zoete aardappels wat vaker op het menu te zetten. Door de grote hoeveelheid voedingsvezels helpt het je met de trage verbranding van de koolhydraten waardoor je langer een vol gevoel en meer energie hebt.
De zoete aardappel bevat veel complexe koolhydraten. Zoete aardappelen hebben een lage glycemische index en het zijn dus geen snelle koolhydraten.
Vervang je rijst, pasta of aardappelen eens een keer voor dit heerlijke recept.
De zoete aardappel bevat heel vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Vitamine A, C zijn ruim vertegenwoordigt. Bataten bevatten weinig vetten en zijn vrij van cholesterol. De antioxidanten van de zoete aardappel zouden mogelijk een gunstige werking hebben om ziektes te voorkomen.
Eet smakelijk!