Als ik een keuze moest maken tussen een lekker broodje kaas en een frietje met wat zou de keuze dan zijn? Waar zou ik meer van kunnen genieten? Dat soort vragen spelen eigenlijk de gehele dag.

Hoe ziet mijn dag eruit?

Zoals ik vorige keer vertelde werk in een hotel. Een plek waar ik bijna 24 uur per dag kan eten. De eerste uitdaging begint al in de ochtend. De geur van verse broodjes, croissants, eieren en spek zijn voor iedereen wel bekend. Ik durf te wedden dat wanneer je dit leest je precies weet welke geur dat ik bedoel. Geloof me, tijdens het schrijven weet ik het meteen! Ik probeer tegenwoordig maar niet meer te veel te kijken naar het ontbijtbuffet. Als gasten bij mij komen uitchecken vraag ik altijd ‘Is alles naar wens geweest?’ Krijg dan vaak het antwoord ‘Ja het ontbijt was echt heerlijk’. Ik probeer dan heel vrolijk te reageren met de zin ‘Fijn dat het zo gesmaakt heeft’. Daarna loop ik dan terug naar mijn eigen bureau waar dan mijn bakje yoghurt met muesli staat te wachten. Op mijn bureau staan ook 2 foto’s van mijn oma’s die beide afgelopen zijn overleden. Zij zouden trots op mij zijn en dat is gelijk mijn 1e succes van de dag.  Op mijn bureau staat altijd een fles water en wat fruit, want wat ik zie dat eet en drink ik! Dan breekt lunch tijd langzaam aan, YES ik mag weer eten. Ik eet altijd een salade tijdens de lunch, na nu ongeveer 7 weken begin ik daar langzaam aan te wennen. Het wordt steeds leuker om een eigen salade te maken. Mijn baas is dan zelfs weleens jaloers op mijn salade. ‘Saai he zo’n broodje kaas’ zeg ik dan terwijl hij tegen over mij zit te eten. Zo en mijn 2e succes van de dag is behaald. Heb iemand anders jaloers gekregen op mijn salade.

Tussen lunch en avondeten mag ik 2 crackers met kipfilet. Hallo lekker geniet momentje! Succes 3 is daar dan ook gelijk, genieten van een heel simpel tussendoortje.Dan komt de grootste uitdaging van de dag, het avond eten. Ik probeer regelmatig bij mijn mama aan te schuiven. Zij weet precies wat ik wel en niet mag tijdens het avond eten. Dus de kaas staat bijvoorbeeld aan de andere kant van de tafel als we spaghetti eten. Succes 4, ik leer andere gerechten zonder standaard toevoegingen lekker te vinden. En in de avond, wanneer ik eigenlijk geen honger meer heb, mag ik nog een toetje! Lekker kwark met pure chocolade (geen hele reep ;)), paar walnoten en een beetje honing. Succes 5, mezelf getrakteerd op een lekker toetje!

Sharing = Caring

Er zijn heel veel successen die je niet altijd alleen kunt behalen of waar je soms de motivatie zelf niet voor vindt. Ja dat is frustrerend en soms heel vervelend. Maar hoe meer je deelt met de mensen om je heen hoe sneller je de motivatie krijgt via andere. De hond van mama en Patrick is gewend om mee te mogen gaan wandelen, die valt zelfs af in gewicht. Mijn mama en zusje leven in alle opzichten mee en genieten van alle uitdagingen die ik neem en behaal. Zo viel ik vorige week 2.5 kg af, zij juichten nog harder dan ik! Vriendinnen veranderen in loopmaatjes en een borrel avond met vriendinnen veranderd in een ‘spaatje groen avond’. In de Efteling loop ik na 6 kilometer wandelen 2 grote blaren op, terwijl ik tijdens het hardlopen nergens last van heb.

Of ik het ooit moeilijk heb? Ja elke dag is er wel een moment dat je twijfelt wat de beste beslissing is. Natuurlijk moet ik ook weleens een potje janken en denk ik ‘Roel bekijk het lekker’.  Maar de reacties die ik krijg zijn een super stimulans.  Ik weet waar ik het voor doe, voor mezelf!

Groetjes Pien

IMG_6806

×