Ik ben Pien

Kleine introductie over mezelf. Mijn naam is Pien ben 25 jaar jong en werk als assistent manager in een hotel. Mijn leefwijze was de afgelopen 5.5 jaar vooral lui en totaal niet uitdagend. Het woordje sporten kwam niet voor in mijn ‘hobby lijstje’ en een sportschool abonnement was eigenlijk weg gegooid geld. Met ruim 100 kg op de teller en een vetpercentage van boven de 50%  moest ik mijn leef patroon & wijze hoognodig omgooien. Een stok achter de deur kon ik zo doorbreken dus ik moest op zoek naar een blok beton achter de deur.

Via Linkedin kwam ik terecht bij Roel. Spannende slogan, mooie website en een leuke kerel op de foto. Afspraak gemaakt en vanuit daar samen aan de slag. Heel vaak denk je niet na over bepaalde dingen en gaat alles zo vanzelf sprekend. Tijdens het intake gesprek kwamen de vragen naar boven zoals; ‘Waarom ben je gaan eten?’, ‘Waar is het mis gegaan?’, ‘Wat had je anders kunnen doen?’ ‘En wat is je uiteindelijke doel?’. Het leek net een IQ test maar dan op een andere manier. Gelukkig, ik bleek wel te zijn geslaagd!

De eerste afspraak

De eerste keer aan de slag met Roel was een enorme drempel voor mij! Kom nergens graag alleen binnen en zeker niet in een sportschool. Toen op die verschrikkelijke weegschaal die alle details in je lijf ziet. Gelukkig mocht ik daarna aan de slag. Wat heb ik mezelf op veel vlakken onderschat, ik dacht eigenlijk dat ik niets kon. In jezelf geloven en vertrouwen op je eigen kunnen. Zolang je dat doet bereik je alles maar SUCCES. Het keywoord in mijn hele planning.

Wat is succes? 10 kg afvallen, 10 cm in omvang verliezen? Of toch elke dag die stap zetten om te gaan sporten. Alles kan een succes zijn, ook al hangt er geen resultaat aan.

Roel zei dat ik elke dag 10 successen moest opschrijven en een dagboek moest bijhouden. ‘Hallo’ ben 25 jaar oud dacht ik! Ben ik daar niet een beetje te oud voor. Hij zal er wel verstand van hebben dacht ik dus ik een schrijfboek gekocht. Inmiddels is het dagboek en plakboek in 1 en heb ik er plezier in. Als ik me om wat voor reden dan ook down voel blader ik daar dan maar doorheen.

Steun van familie en vrienden

Ook heb ik veel vrienden en familie in mijn kring verteld over wat ik eigenlijk aan het doen ben. Ben niet alleen aan het werken aan mijn gewicht, maar vooral aan het werk met mezelf! Wat is geluk en hoe ga ik dat combineren met alles er omheen? Begin het nu aardig onder de knie te krijgen. Of ik precies kan uitleggen wat het is? Nee, dat merk je pas als je iets gedaan hebt wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Een programma maken voor hardlopen leek een onmogelijke opdracht.De 1e keer ging het gelijk goed! Het voelde alsof ik de hele wereld aan kon. Wat een geweldig gevoel was en is dat.

Inmiddels zit ik in week 6 en begin ik langzaam te wennen aan Roel en zijn uitdagingen. De eerste weken waren het zwaarst. Eet patroon werd van ongezond naar extreem gezond gezet en in plaats van TV kijken de hele avond moest ik nu gaan sporten. Na ongeveer 2 weken veranderde de zin van ‘Ik moet vanavond sporten’ in ‘Ik ga vanavond sporten’. De training met Roel 1 op 1 is super. De lat gaat elke keer hoger en des te meer ga ik me over mezelf verbazen, geweldig!  Op naar de volgende uitdaging volgende week bij Roel.

Pien

IMG_6806