Anne van Dam

Vanaf jongs af aan ben ik altijd bezig met het helpen van andere mensen. Hoe klein het ook was, ik wilde altijd op zoek gaan naar een oplossing voor de ander. Mijn moeder en zus hadden leefstijl gerelateerde gezondheidsproblemen en ook hen wilde ik graag helpen. Helaas kon ik dat op jonge leeftijd nog niet, simpelweg omdat ik niet de tools had om dat te doen. Op dat punt is mijn interesse in bewegen en leefstijl geboren.

Toen ik aan het eind van de havo kwam, moest ik een studiekeuze gaan maken. Dat ik later met mensen wilde werken was wel duidelijk. Door mijn interesse in sport en gezondheid, leek de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) mij een logische keuze. Toch voelde dat niet helemaal goed, omdat ik mezelf niet zo zeer voor de klas zie staan. Na verdere oriëntatie kwam ik terecht bij Sportkunde (voormalig Sport- en Bewegingseducatie). Hier lag de focus meer op leefstijlbegeleiding (maar ook mogelijkheid tot andere richtingen, zoals onder andere sportmarketing of outdoor). Op de opleiding kwam ik erachter dat ik gedragsverandering interessant vindt en ik altijd nieuwsgierig ben naar het verhaal achter (de acties van) een persoon.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen op allerlei verschillende en gewenste gebieden en zich veilig genoeg voelt om de uitdagingen in het leven aan te gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen goed en verantwoord leert bewegen. Samen gaan we op zoek naar JOUW manier om je sportieve en persoonlijke doelen te behalen, want wat voor de ander werkt hoeft niet per sé voor jou te werken!

In mijn vrije tijd ben ik te vinden in een klimhal of berggebied, in Eindhoven (de stad waar ik met veel plezier en samen met mijn lieve vriend woon) of in een wandelgebied samen met mijn hondje Otis!