Herman van Haare

Ik ben Herman van Haaren geboren in de vorige eeuw en wel in 1955.  Als jongste van 9 met 7 zussen heeft dit mij gevormd. De tijdgeest toen was dat je je ging afzetten tegen het milieu waar je uitkwam. Nu dat heb ik behoorlijk gedaan wat resulteerde in een hele lange middelbareschooltijd . Na een 10-jarige opleiding HAVO wist ik op mijn 22ste eindelijk waarin ik verder wilde. Ik ging het CIOS doen in Overveen (Haarlem) een MBO sportopleiding. Wat mij bij de sport interesseerde was vooral de sociaal-agogisch kant

Minder geïnteresseerd  om iemand de 100 meter een paar tiende sneller te laten lopen maar meer wat  sport en beweging bij kan brengen aan vorming  van individuen en groepen. Na mijn CIOS ben ik gaan werken in de jeugdgevangenis als groepsleider annex sportleider .

Hier liep ik uiteindelijk ( na 6 jaar ) persoonlijk vast. Het kostte me teveel stress om me staande te houden binnen de setting. Het roer moest om en dat gebeurde drastisch. Ik ging werken in een boekhandel in mijn eigen stadje ( GianottenMutsaers ). Totaal ander werk maar dit moest ik ook mezelf eigen maken. Dit is me aardig gelukt want ik ben er gebleven tot mijn pensionering in Juli 2021. Wil niet zeggen dat ik in die 34 jaar geen problemen of ontwikkeling heb meegemaakt. Ook daar ervoer ik regelmatig stress en ben gaan onderzoeken waar dat de oorzaak van was, en kwam tot de conclusie dat verantwoording nemen niet zo’n probleem is maar krijgen wel.

Ik ben een uitvoerder, geen bedenker.

In al mijn persoonlijke groei en ontwikkeling, wat niet altijd makkelijk was, was sport en bewegen van essentieel belang voor me. Ik ben altijd blijven sporten. Structuur, doorzettingsvermogen, positiviteit gezondheid . Allemaal verkregen door te sporten. Mijn specialiteit ligt in de loopsport en door mijn enthousiasme kan ik zeker een bijdrage leveren aan de Source familie!
Hoop jullie vaak te zien met gewichten, op matjes, aan de rekstok in de touwen en natuurlijk met hardloopschoenen aan