Ize van Rodijnen

Hey, mijn naam is Ize van Rodijnen.

Ik ben geboren en getogen in Tilburg. Om precies te zijn in het centrum van Tilburg.

Momenteel volg ik de opleiding sport en bewegen niveau 4 op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Ik ben bij SourcePT begonnen door mijn stage in leerjaar 2.
In het eerste leerjaar heb ik stage gelopen in een sportschool gefocust op kickboksen en MMA. Daar is mijn liefde voor deze sport nog meer gegroeid. Heel veel blessures later sta ik nog steeds wekelijks op de mat.

DYSTONIE, WAT MOET IK ERMEE!

Op mijn 17e heb ik de diagnose dystonie gekregen. Dat was een hele zware periode. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. En in het weekend naar de huisartsenpost omdat het maar niet ophield. Ik kreeg tijdelijk zware spierverslappers totdat ik naar de neuroloog mocht.
Maar wat is dystonie nou? Wat houdt dat in? Heb je dat de rest van je leven? Kom je er nog vanaf? Dat waren allemaal vragen die in mijn hoofd omgingen.
Dystonie is in mijn geval verkrampingen en tics in mijn nek. Soms heb ik er ook last van in mijn ogen en in mijn handen tijdens een zware aanval. Met een aanval bedoel ik verkrampingen die kunnen duren van 3 minuten tot en met 1,5 uur. Bij mij heeft het grotendeels te maken met mijn mentale status. Maar ik heb ook vaak genoeg dat ik me erg goed voel en alsnog een aanval krijg. Ik voel ze nu vaak aankomen gelukkig. Dystonie kan je de rest van je leven hebben. Het kan minder worden als je er aan werkt. Je hebt het ook niet 24/7 gelukkig. Ik leer er mee leven en ben er hard mee aan het werk met professionele hulp. Ik heb het met periodes. Ik kan zo een week nergens last van hebben en dan ineens weer iedere dag, 3 aanvallen op een dag of alleen maar losse tics.
Mijn dystonie is nu een stukje van mij geworden en heeft mij gevormd tot de persoon die ik de dag vandaag ben. Je hebt hele slechte dagen met zware tegenvallers, dat is het moment dat je even een klein lichtpuntje moet vinden. Bij mij was dat lichtpuntje kickboksen. Tijdens de training even wat tics eruit laten en daarna weer lekker doorgaan. Het hoort nu bij mij.
Ik sta momenteel erg positief in het leven. Je hebt een diep dal, daarna komt er weer een moment dat je op de top van de berg staat te lachen.

Je zult het al geraden hebben: mijn grootste hobby is sporten. En dan vooral kickboksen.
Ik heb altijd al gesport, van kinds af aan. Ik ben begonnen met hockey, daarna heb ik een tijdje gevoetbald en ik doe nog steeds aan kickboksen en fitness.
Mijn doel is altijd bezig te kunnen zijn met sporten en actief te kunnen zijn in de sportwereld.
Kickboksen doe ik vanaf mijn 16e. Ik heb ook nog een tijdje iedere zondag MMA gedaan.

Sporten is voor mij erg belangrijk. Het is voor mij een echte uitlaatklep. Na het sporten voel ik me altijd fijn en ben ik weer lekker vrolijk.
Ik vind het erg leuk om dit positieve gevoel ook aan anderen mee te geven.

×