Roel van Buggenum

Mijn visie voor Source PT? De beleving van personal training voor iedereen toegankelijk maken. We zijn er niet alleen voor de fitboys en fitgirls, maar juist voor de normale sporter. Sporters weten in de sportschool niet wat ze moeten doen of lopen met een schema in hun hand waarvan ze niet weten hoe het in de praktijk werkt. Daar wil ik verandering in brengen.

 

Mijn loopbaan als personal trainer in Tilburg begon in de fitnessbranche als fitnessinstructeur bij Better Bodies (nu SportCity) te Echt (L), in 1998. Tijdens mijn studie ging ik aan de slag als Personal Trainer en groepslesinstructeur bij HealthCity in Tilburg. Na het afstuderen aan de Fontys Sport Hogeschool ging ik als fulltimer werken bij HealthCity.

Promotie
Na twee jaar volgde promotie tot fitness- en groepsfitnessmanager en weer twee jaar later werd ik clubmanager van HealthCity in Waalwijk. In 2006 won ik de titel ‘Club of the Year’ met HealthCity Waalwijk en in 2007 werd mijn werk bekroond met de titel ‘Healthcity manager of the year’. Na deze mooie prestatie volgde dan ook de promotie naar clustermanager en was ik verantwoordelijk voor de HealthCity clubs in Waalwijk, Breda en Roosendaal. Na 8 jaar was het tijd om HealthCity te verlaten en werd ik benaderd door Health & Sports Club Valkencourt. Eén van de mooiste high-end clubs van Nederland met alle denkbare faciliteiten. De club maakte een fantastische ledengroei door en werd op de kaart gezet in de regio Eindhoven.
Hello, new me!

 

Burnout
Tijdens mijn werk bij Health & Sports Club Valkencourt kreeg ik echter te maken met een hevige burnout die mijn leven op zijn kop zette. Mijn lijf was op, kapot en moe na jaren van hard werken, nooit nee zeggen en alleen maar doorgaan. In het ziekenhuis stelden de artsen zelfs een ‘verwaarloosde burnout’ vast. Ik belandde in de ziektewet, zat thuis en raakte de zogenaamde rock bottom zeer hard. Het leven werd even letterlijk een hel. Gelukkig had ik familie, vrienden en een lieve vriendin die mij altijd hebben gesteund. Na de nodige check ups en scans in het ziekenhuis bleek er gelukkig niets fysieks mis te zijn. Het herstel kon beginnen.

 

Revalidatie
De revalidatie bestond uit diverse gesprekken met een psychologe, EMDR therapie, het volgen van trainingen voor persoonlijke ontwikkeling, het aanpassen van de voeding en het progressief belasten van het lichaam. Ik begon bij nul, en beetje bij beetje werden mijn lichaam en geest weer sterker. Ik maakte een commitment met mijzelf om mijn leven te transformeren en de controle weer terug te krijgen.

 

Yes, I do
Op 6 september 2013 stapte ik met de mooiste, liefste, meest zorgzame vrouw op aarde in het huwelijksbootje. Ondanks dat dit een extreem drukke en lastige tijd voor mij was, was dit de aller mooiste dag uit mijn leven. De dag dat ik Reem, Reem van Buggenum mocht gaan noemen. Na een fantastische huwelijksreis volgde er weer eens een flinke terugval. Dit maal een zeer heftige. Maar ook hier hebben we ons samen doorheen gevochten. Niet altijd even makkelijk, vrees ik. Ik roem dan ook het geduld en de liefde van mijn vrouw.

 

Source PT
In juli 2013 heb ik de mogelijkheid gehad een training te assisteren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel was hierin om in alle eerlijkheid en openheid naar mijzelf toe duidelijkheid te creëren voor mijn zakelijke toekomst. Tijdens deze training kwam ik tot het inzicht dat ik mijn kennis en expertise van 16 jaar op het gebied van Personal training, voeding en coaching wil gaan inzetten om mensen te helpen bij hun transformatie. Source PT was geboren.

 

The time is NOW
Door de revalidatie weet ik hoe het is om op nul te moeten beginnen en hoe het beste om te gaan met tegenslagen. Ik weet wat het is om te hopen, proberen en te twijfelen iets wel of niet te doen. Ik weet echter ook hoe je een commitment kan maken en altijd je gewenste resultaat uit je uitdagingen kan halen. De toekomst begint altijd in het NU

 

Ik zou graag met jou willen kennismaken. Vertel me jouw verhaal, zodat ik je kan helpen met het transformeren van jou levensstijl. Want de toekomst begint altijd in het nu.

Opleidingen

Fitness en Gezondheid

Academie Lichamelijke Opvoeding
ACE personal trainer
NASM Personal Training
Voedingsdeskundige
Fit Vak Fitness A
Fit Vak Fitness B
Kettlebell trainer
TRX trainer
Function trainer
Vipr trainer
Bosu trainer
Spinning

Persoonlijke ontwikkeling

Essence
Source
Beyond doubt
Make it work
Mindfulness