Tabita Kaya

Haai, ik ben Tabita Kaya. Maar voor jullie is het gewoon Tabita.

Na ooit geboren te zijn in Dordt (Dordrecht), verhuisde ik met mijn 4 jaar naar Waalwijk. Waar ik na het behalen van mijn basisschool en middelbare school weer verhuisde naar het epicentrum van Brabant, de hoofdstad der kruikenzeikers, oftewel Tilburg.

Hier heb ik op het ROC Commerciële Marketing en Economie gevolgd, maar helaas niet afgemaakt. Er waren teveel zijsporen die mij weerhielden van het focussen op mijn studie. Na het nog te hebben geprobeerd in Den Bosch, was ik Brabander af. Ik ging het groter zoeken, de grote wijde wereld in. Werd het New York, Japan, Dubai? Nee nee, het werd Rotterdam…

Ik was vestigingsmanager in een sportwinkel waar ik na een 2 jaar mijn eerste prachtige dochter Quincy (12) kreeg.

Na mijn zwangerschap werkte ik bij sportschool David Lloyd, waar ik als medewerker gratis mocht sporten. Iets wat mijn lichaam en vooral mijn geest stiekem best goed konden gebruiken. Oké oké, misschien toch niet zo stiekem…

Ik was namelijk tijdens mijn zwangerschap ruim 24 hele kilo’s aangekomen! En met een (letterlijk) kleine 1.56m hoog, was ik bijna net zo breed als dat ik hoog was. Dus ik voelde me niet meteen op mijn gemak daar in de sportzaal. Maar mijn wil was sterker dan mijn onzekerheid. Met hulp van wat personal trainers ben ik gewoon begonnen en toen gebeurde het!

Ik begon resultaat te zien en dat werkte zo bemoedigend en gaf mij zo enorm veel energie en kracht, dat ik niet meer te stoppen was. Ook deed ik aan Zumba, Body Pump en Bootcamps om maar wat te noemen en daarnaast verdiepte ik me in sporten en de verschillende achtergronden van de sporten. Ik kreeg plezier in wat ik deed en van wat het met mijn lichaam deed. Ik ging meer en meer doen. Ik had tenslotte steeds meer energie over, wat ik vervolgens kwijt moest. Mijn zwangerschapskilo’s vlogen eraf. Ik besloot op dat moment dat dit was wat ik wilde, ik wilde iets doen met sporten. Hoe en in welke vorm precies, dat was nog niet duidelijk. Maar lang onduidelijk zou dit niet blijven…

In de tussentijd werd ik moeder van mijn 2e ondeugende dochter Abigaïl (7) en verbreedde ik (naast mijn heupen) ook mijn kennis door me de kunst van de visagie, nagelstyling, wimperextensions en (sport)massage eigen te maken. Hier wilde ik wat mee.

Ik had mijn rode draad gevonden: Dames (moeder of geen moeder) hun zelfvertrouwen (terug)geven door ze het totale pakket aan te bieden. Dames terug in hun kracht zetten op dezelfde manier als dat met mij gebeurd is. Met dezelfde middelen die ik toen voor handen had. Door middel van “sport”.

Grappig genoeg kreeg ik na mijn realisatie de “change of a lifetime”. Via een kennis werd ik aangeboden om een paar uur per week te komen poetsen bij Source PT. En het mooie was dat ik dan notabene gebruik mocht maken van de faciliteiten!!! Wat een feest. Dit moest ik doen!!!

In no time stond ik 3 á 4 keer per week los te gaan, waarop Roel (de eigenaar) vroeg of ik op de “Milon Cirkel” wilde komen werken. Ik leerde hier zoveel van. De theorie achter sport, contact met de klant die vraagt om advies en begeleiding. Dit smaakte naar meer, waarop ik hem vroeg of ik ook boksles mocht geven (het -nee heb je en ja kun je krijgen- principe). Het werd een JA!!!

Ik ging dezelfde week nog een boksfit cursus volgen en snel daarna stond ik les te geven aan fanatieke gezellige dames. Mijn doel is om me als een spons vol te zuigen en allerlei kennis op te doen door het volgen van verschillende cursussen over sport en voeding. Vooral ook in die combinatie. Het gaat me om het totale welzijn van de mens. Sporten, eten en andere uiterlijke dingen, maar vooral het vinden van je geluk en balans in je leven!!!

Dus moeders: voel je je awkward, onhandig of wanhopig in de sportschool? Weet je niet waar je moet beginnen om je ooit weer lekker in je vel te voelen? I got you!

Zoek die kleine indo die net zo awkward, onhandig en wanhopig is gestart. Ik begrijp je en weet wat je doormaakt. Maar vooral: ik weet hoe ik je op mijn manier, en in jouw tempo, weer in balans kan brengen!!!! En Heren… jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Nou, voldoende gezegd, en nu BEGINNEN!!!!!