Vincent Jessen

Ik ben Vincent Jessen, een mensen nerd met een missie. Ieder mens is uniek, complex en onderdeel van een grote wereld. Daarom is het mijn missie om iedereen als compleet mens te begeleiden, fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal.

Hierbij sta jij en plezier voorop, het leven is een grote zoektocht en een speeltuin.

Van jongs af aan houd ik van sport. Het fysiek bezig zijn, jezelf uitdagen en verbeteren. Welke sport ik ook deed, ik wilde zo goed zijn als ik kon en was bereid daar hard voor te werken. Naarmate ik ouder werd begon ik me steeds meer te interesseren in trainingsleer en voeding. Vanaf de tijd dat ik, op mijn 17e, lid werd van de plaatselijke atletiek vereniging ging deze interesse over in passie. Ik nam geen genoegen met wat een trainer zei, ik wilde zelf weten waar ik mee bezig was. Altijd op zoek naar efficiëntere manieren om me te verbeteren.

Daarnaast merkte ik al vroeg dat ik veel voldoening haal uit het trainen en verbeteren van anderen. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Daarom besloot ik al vroeg naast mijn eigen trainingen als atleet, training te geven aan de junioren van AV Attila. Dit heb ik gedaan tot het niet meer te combineren was met mijn eigen vele trainingen. Ten slotte begonnen mijn prestaties als kogelstoter steeds beter te worden.

Helaas zorgde een hardnekkige hand blessure voor een vroegtijdig einde van mijn carrière. Waarna ik een uitstap maakte naar mijn jeugdpassie, namelijk wielrennen. Dit heb ik op amateur niveau 2 jaar lang met veel plezier gedaan. Daarbij heb ik mijn kennis over voeding en trainingsleer flink uit kunnen breiden.

Tijdens deze periode raakte ik in een burn-out, dit ging uiteindelijk over in een depressie. Dit was een lang en moeilijk proces dat ik niet zonder mijn lieve vrouw had kunnen doorstaan. Ook hier wilde ik niet afhankelijk zijn van therapieën en begeleiders. Daarom ben ik zelf de theorie ingedoken om niet alleen de gevolgen, maar vooral de oorsprong te begrijpen. Dit heeft me, buiten kennis en mentale weerbaarheid, in laten zien dat de mens een geheel is en geen losse onderdelen. Bewegen, voeding, emotie, mentaliteit en je sociale omgeving zijn stukken gereedschap om de puzzel van het goede legen te ontwerpen en leggen.

Na het wielrennen besloot ik dat mijn eigen wedstrijd carrière erop zat en dat het tijd was voor mijn andere passie, het trainen en begeleiden van atleten. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan als specialisatie trainer kogelstoten en discuswerpen en voedingsdeskundige bij AV Attila. Daarna was de volgende stap om al deze opgedane kennis en ervaringen te delen en gebruiken als personal trainer bij Source.

De laatste jaren ben ik erachter gekomen dat ik meer en meer gefascineerd ben voor de gehele mens. Wat drijft iemand om te doen wat die doet, maar ook waarom gaan we uit de weg wat we eigenlijk heel graag willen. Daarom heb ik mij omgeschoold tot vitaliteitscoach. Om een ieder die rondjes rent weer richting te geven naar een autonoom en volwaardig leven.

Ik geloof dat iedereen op zijn eigen manier kan floreren en op een leuke voldane manier door het leven kan gaan. Ongeacht wat je leeftijd en achtergrond is. Dit is mijn doel en mijn passie.

Opleidingen

Fitness en Gezondheid

Vitaliteits fundament- Chivo opleidingen
Personal trainer pro – Fysio physics
Master Trainer – Ultimate Instability

Persoonlijke ontwikkeling

Source