Transformatieverhaal van: Jim Joosten

Het verhaal van Jim

“In 2018 besloot ik dat ik het roer wilde omgooien. Ik woog al ruim 10 jaar meer dan 80 kilo en de laatste jaren was die 8 steeds vaker niet zichtbaar op de weegschaal. In sportte wel bij Basic Fit maar daar moest alles zonder deskundige begeleiding en had ik totaal geen stok achter de deur. Periodes waarin ik veel sportte en goed lette op mijn eten werden afgewisseld door periodes waarin ik totaal niet bewoog maar wel veel at en (alcohol)dronk.

Meteen vanaf het begin was ik gemotiveerd, maar dat was ik in het verleden wel vaker geweest.

Aangezien ik mijn vriendin ten huwelijk wilde vragen besloot ik dat het tijd was hulp te zoeken bij mijn plannen en zodoende slank een trouwpak uit te kunnen zoeken. Nadat ik contact had gezocht met Source heb ik een intake gehad met Roel. Waar ik op voorhand wilde informeren naar de diverse mogelijkheden stond ik voor ik het wist voor de eerste keer in de sportschool. Niet om direct te gaan sporten, in tegendeel, de eerste keer werd er gekeken naar MIJ. Wie ben ik, wat is mijn doel, wat is mijn geschiedenis op het gebied van blessures en waar liggen mijn valkuilen. Ook werd gemeten hoe het met mijn motoriek was gesteld en wat dus het startpunt moest zijn van mijn trainingen.

Meteen vanaf het begin was ik gemotiveerd, maar dat was ik in het verleden wel vaker geweest. Nu was het echter anders, ik trainde met een doel én een op maat gemaakt plan. De kilo’s vlogen er vanaf en de kracht nam toe. Zienderogen maakte ik grote stappen en niets zou mijn doel in de weg kunnen staan. Toen kwamen daar de oude gevaarlijke gewoontes weer. Een lekker biertje op de tribune bij Willem II of een zakje chips in het weekend. Maar waar ik vroeger nogal eens wilde doorslaan door te veel te eten of te drinken heb ik nu geleerd dat een biertje best mag en datzelfde geldt voor een zakje chips. Maar dan niet te veel en niet te gek.

Door de intensieve begeleiding die ik vanuit Source krijg heb ik grote stappen gemaakt. Niet alleen fysiek, ik weeg inmiddels 78 kilo en ben ruim 12,5 kilo lichter dan toen ik begon, ook mentaal is er veel veranderd. Ik ben bewuster bezig met eten zonder dat ik niets meer kan eten. De grote truc is alles te eten en drinken met mate. Een keer iets lekkers is helemaal niet slecht! Ik heb mijn doel nog niet helemaal bereikt maar ik ben er zeker van dat me dat, met de begeleiding bij Source, gaat lukken!”