Transformatieverhaal van: Juliette

Het verhaal van Juliette

Ik ben écht van eten gaan houden

“Bijzonder en uitdagend. Zo kan ik mijn afgelopen drie maanden het beste omschrijven.
Deze afgelopen periode heb ik enorm veel geleerd. Niet alleen over sporten en voeding, maar ook over mezelf.

Tijdens het intake gesprek bij Roel voelde ik me een beetje onwennig. Ik vond het heel lastig om over mijn probleem te praten. Ik was heel onzeker en dacht: ‘’Tja.. ik ga nu wel aan dat PT traject beginnen, maar ik zal het toch wel niet kunnen.’’ Toen Roel aan mij vroeg of ik met Marvin wilde gaan trainen vond ik het helemaal spannend worden. Ik wilde dan toch wel eerst weten wie Marvin was en of ik me wel op mijn gemak voelde bij hem. Gelukkig hadden zowel Roel als Marvin hier alle begrip voor: ik leerde Marvin kennen, en besloot met hem aan de slag te gaan.

"De eerste paar sessies waren confronterend".

Tijdens de eerste sessie met Marvin hebben we samen doelen opgesteld. Zo zou mijn eerste doel zijn dat ik beter in mijn vel ging zitten en me fitter zou gaan voelen. Daarna zouden we ons gaan richten op het afval proces. Dit wilde ik zelf heel graag op deze manier doen, omdat ik onwijs onzeker was. Ik durfde mezelf geen doelen te stellen, omdat ik bang was om te falen. Bang dat het me niet lukte. Door me eerst op mijn mindset te richten, zou ik daarna sneller komen naar waar ik wilde zijn. En geloof me… mijn mindset, daar moest écht wat aan gebeuren! Ik zat mezelf met enige regelmaat (lees: altijd) mentaal in de weg.

De eerste paar sessies waren confronterend. Ik liep meteen tegen mijn onzekerheid aan en dat merkte Marvin ook al snel op. Daar was dus enorm veel werk aan de winkel.

Maar niet alleen mijn mindset was voor mij een groot struikelblok: eten was mijn grootste vijand. Duidelijker kan ik het niet brengen. Ook hier heeft Marvin mij enorm bij geholpen, door mijn voeding steeds een beetje meer sturing te geven en bij te schaven.

Het heeft bij mij even geduurd voordat mentaal alles op zijn plek viel en na twee maanden was het dan zo ver: mijn eerste doel was ruim behaald. Ik zat lekkerder in mijn vel, voelde me fitter en was veel minder onzeker. Yes!

Ook is eten mijn beste vriend geworden. Ik ben zelf gaan koken en geniet daadwerkelijk van wat ik klaarmaak. Ik heb nieuwe voedingsmiddelen leren kennen en uitgeprobeerd en dat bevalt me onwijs goed.

Dat betekende tijd voor doel 2: meer focus op het afvallen! Dit doel hebben we flink bijgesteld en toen kwam de uitdaging om de hoek kijken, want er werd daardoor ineens flink geschaafd in mijn voeding. Tevens werd de training een stuk zwaarder. Uitdagend, maar zeker niet onmogelijk!

De laatste maand heb ik dus eigenlijk veel meer kunnen knallen met het sporten en perfect op mijn voeding gelet.

Ik merk nu dat ook andere mensen beginnen te zien dat ik aan het veranderen ben. Niet alleen van de buitenkant, maar ook van de binnenkant. Ik ben energieker, blijer, gelukkiger en elke avond kijk ik alweer uit naar mijn ontbijt!

(Ik ben écht van eten gaan houden, op de goede manier.)

Mijn leven is totaal veranderd en ik ben daar heel erg blij mee. Het leukste is dat deze eerste drie maanden nog maar het begin waren, want ik heb besloten nog eens drie maanden met Marvin te gaan trainen. Ik zeg: Let’s do this!“

Juliette