Transformatieverhaal van: Laura Hoogendoorn

Het verhaal van Laura

“Voorjaar 2015 was ik ongeveer halverwege mijn zwangerschap van mijn jongste zoontje. De periode voor mijn zwangerschap was ik erg ongelukkig geweest met mijn lijf en ik was vastberaden het niet weer zo ver te laten komen. Precies op het juiste moment kwam ik op Facebook een bericht van Roel tegen en ik besloot meteen contact met hem te leggen. We spraken af een maand na mijn bevalling een intakegesprek te doen en dan na onze vakanties te starten.

 

"Ik ben blij om te zien dat het me weinig moeite kost mijn betere eetgewoonten vol te houden".

 

In september was het dan zover. Ik ging met Marvin aan de slag om in 90 dagen mijn ongezonde levensstijl om te gooien naar een duurzaam gezondere manier van leven; slimmere keuzes maken in mijn voeding en meer bewegen. Het begon voortvarend met -3kg dankzij een vakantie met veel beweging. Daarna ging ik fanatiek aan de slag, hield alles wat ik at en dronk bij in een app en sportte 2x per week met Marvin samen.

De eerste 1,5 maand waren mijn resultaten op en af. Of het nou lag aan de gebroken nachten met 2 jonge kinderen, of de hormonen in mijn ontzwangerende lijf, de resultaten vielen tegen. Ik was inmiddels ook weer begonnen met werken na mijn zwangerschapsverlof en had moeite alles te combineren. Dit had zijn weerslag op mijn motivatie en ik besloot uiteindelijk even 2 weken een stapje terug te doen.
Deze pauze, en het besluit om de touwtjes iets meer te laten vieren, bleken de juiste keuze. Eind november pakten we de draad weer op en deze keer met betere resultaten. Een paar weken van -1kg tot -1,5kg per week volgden. Het was confronterend, maar goed om te zien dat het regime loslaten tijdens de feestdagen meteen afgestraft werd op de weegschaal. Terug naar mijn oude gewoonten kon ik me dus echt niet meer veroorloven! Maar ondanks dat hebben we op 6 januari toch maar een mooie -7kg genoteerd als eindresultaat na mijn 90 dagen challenge. In totaal dus zelfs -10kg sinds mijn intake! En ik pas ineens weer in een maatje 38 J

Ik ben blij om te zien dat het me weinig moeite kost mijn betere eetgewoonten vol te houden. Zodra ik daar een ritme in had gevonden ging dat eigenlijk vanzelf. Ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken om dat vol te houden! De laatste week van mijn traject hebben we ons er vooral op gericht om het bewegen ook duurzaam in te steken. Marvin heeft me veel oefeningen laten zien en doen die ik gemakkelijk zelf thuis kan doen. Daar ben ik heel blij mee en dit gaat me zeker helpen om ook dat stuk van mijn nieuwe levensstijl vol te houden!

Marvin en Roel, bedankt voor jullie begeleiding de afgelopen 3 maanden! Met pieken en dalen hebben we een mooi resultaat neer kunnen zetten! Het was niet gemakkelijk en ging niet vanzelf, maar ik ben trots op wat we hebben bereikt!”

Laura Hoogendoorn