Transformatieverhaal van: Lynn van Kempen

Het verhaal van Lynn

Hello, new me!

“Wow… Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Tijdens het voorbereiden en het schrijven van mijn blog, heb ik mij voor het eerst echt gerealiseerd hoe veel er eigenlijk gebeurd is in de afgelopen maanden. In mei 2015 besloot ik mijn leven voorgoed te veranderen, maar nu 18 trainingsweken later had ik nooit durven dromen dat het ook daadwerkelijk zo veranderd zou zijn. Voordat ik jullie vertel over mijn avontuur, zal ik mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Lynn van Kempen, in september ben ik 23 jaar geworden en de afgelopen jaren heb ik overal en nergens gewoond voor mijn studies. Ik ben de definitie van een levensgenieter en ik zou niet weten wat ik zonder mijn lieve familie en vrienden zou moeten. Als je hen zou vragen om mij te omschrijven zouden ze natúúrlijk zeggen dat ik lief, leuk en aardig ben maar ook enthousiast, ambitieus, perfectionistisch en een tikkeltje eigenwijs. Oké, waarschijnlijk moet ik ‘een tikkeltje’ weg laten.

"Ik vind het zo leuk, dat ik elke keer weer uit kijk naar de sessies"

 

Studeren, borrels en etentjes

Zoals jullie net al konden lezen, ben ik de afgelopen jaren druk geweest met studeren. Ik ben begonnen op het HBO, waarna ik verder gegaan ben op de universiteit voor mijn master in bedrijfskunde. Twee weken geleden heb ik mijn scriptie ingeleverd, wat dus (hopelijk) het einde van mijn studietijd zal betekenen. De afgelopen maanden bestonden voor mij dus voornamelijk uit het schrijven van mijn scriptie en trainen. Dit laatste, is niet altijd het geval geweest. Zo ambitieus en gemotiveerd als ik altijd was voor mijn studie en carrière, zo laks was ik voor mijzelf en mijn gezondheid. Een aantal van jullie zullen nu wel terug denken aan de ‘goede oude studie tijd’, waarbij de vele feestjes en borrels ergens vaag naar boven komen kruipen. Yes, ook ik heb erg genoten van mijn studententijd! Op donderdag begon het feest vaak al en drie of vier keer in de week uit eten gaan was mij niet vreemd.

Waar zit die knop nou toch?

Helaas is deze levensstijl niet zonder gevolgen, in ieder geval niet voor mij. Nadat ik begon met studeren, kwam ik door de jaren heen steeds meer aan. Daarnaast lette ik niet op mijn voeding en kwam sporten bijna niet in mijn leven voor. Ik moest voor mijn gevoel qua tijd altijd kiezen tussen drie dingen, waarbij ik er twee onder controle kon houden. Goede studie resultaten, een druk sociaal leven of gezondheid. De eerste twee kregen mijn prioriteit, waardoor ik altijd het sluimerende gevoel had dat ik niet tevreden was met mijzelf. Ik heb heel vaak een poging gedaan om af te vallen, maar elke keer waren er redenen om het niet door te zetten en was het weer ‘volgende week beter’. Ondanks dat ik een doorzetter ben, lukte het mij maar niet om de knop te vinden en om te zetten. Ook niet twee jaar geleden, toen ik al eens eerder met een personal trainer aan de slag ging. Toch veranderde er iets het afgelopen jaar. Mede door verschillende privé omstandigheden, besefte ik mij hoe belangrijk het is om gezond te zijn. Je weet nooit wat er kan gebeuren, maar het bewust en gezond omgaan met je eigen lichaam brengt je in ieder geval al een stap verder. Daarnaast kwam het einde van mijn studietijd in zicht en wilde ik graag representatief, energiek en gezond beginnen aan het echte (werkende) leven. Mijn motivatie om te veranderen werd steeds groter, maar wat echt de doorslag gaf was mijn wens om voor eens en altijd het lichaam en het zelfvertrouwen te krijgen waar ik altijd van gedroomd had. Want zeg nou eens eerlijk, wie wil er nou niet helemaal gelukkig zijn met zichzelf?

Had ik dit maar veel eerder gedaan

Inmiddels was ik zo ver dat ik echt wilde veranderen, maar ik wist dat ik dit niet alleen kon. Na een avondje speuren, kwam ik in aanraking met Source PT. Zonder twijfelen, heb ik gelijk een berichtje gestuurd naar Roel om een afspraak te maken. Na een super gesprek, sloten we af dat ik het thuis zou bespreken met mijn ouders en hem daarna iets zou laten weten. Vastbesloten als ik was, was dit bespreken en nadenken eigenlijk niet meer nodig. Ik wilde dit zo graag en begon het liefste gisteren als vandaag! Eenmaal begonnen was er geen weg meer terug. In het begin was het zwaar, zeker met het intensieve trainen en de nieuwe manier van omgaan met voeding. Je moet ook wennen om samen met iemand zo intensief aan jezelf te werken. Het is namelijk zo’n rollercoaster aan confrontaties en emoties. Inmiddels is het ‘moeten’ trainen, veranderd in ‘willen’ trainen. Ik vind het zo leuk, dat ik elke keer weer uit kijk naar de sessies. Krachttraining is mijn grote favoriet, waarbij ik mij helemaal kan uitleven. Buiten mijn twee personal training sessies om, bootcamp ik en ga ik 1 keer in de week zelf nog trainen of hardlopen. Roel kwam voor mij precies op het juiste moment. Hij was en is nog steeds voor mij een geschenk uit de hemel, iets wat andere mensen die bij hem trainen ook absoluut zullen beamen. Niet om het een of ander, maar alle mensen die nog aan het twijfelen zijn en dit lezen: maak alsjeblieft een afspraak. Dit is écht de beste beslissing die je ooit voor jezelf kunt maken. Om je nog meer te overtuigen, zal ik je wat vertellen over mijn resultaten. Ik heb eindelijk de knop kunnen vinden en inmiddels gaat het zo goed dat we in iets meer dan 4 maanden al over de -22 kilo heen zijn en -25 kilo mijn nieuwe mijlpaal is. Ook mijn vetpercentage is al met 10% gedaald. Over de lichaamstransformatie nog niet gesproken, echt bizar. Mijn topjes zijn tegenwoordig jurkjes en mijn jurkjes en jassen kan ik tegenwoordig gebruiken als tent. Gelukkig kun je mij met shoppen heel erg gelukkig maken en met een nieuwe garderobe trouwens ook, dus je hoort mij niet klagen. Verre van zelfs, ik ben gelukkiger dan ooit.

Van hangry naar meer moeten eten

Wat ik in het begin erg moeilijk vond, was mijn ‘oude’ leventje van het vele uit eten gaan combineren met mijn nieuwe levensdoel. Mijn calorieën gingen namelijk drastisch naar beneden en ik moest leren om keuzes te maken en nee te zeggen tegen de vele etentjes en borrels. Als je begint met dit avontuur, kom je er pas achter hoe veel gezelligheid met eten geassocieerd wordt. Een avondje naar de bioscoop, een dagje uit, een verjaardag en noem maar op… Het is allemaal een uitdaging! In het begin was ik kampioen in ‘hangry’ zijn, ooit van gehoord? Het komt je misschien bekend voor, honger hebben en er zelfs een beetje ‘angry’ van worden. Zeker in combinatie met het vele studeren was is het wel eens helemaal zat. Inmiddels heeft er zo’n verandering plaatsgevonden, dat ik weer meer moet gaan eten. Eigenwijs als ik ben, vind ik het moeilijk om dit ook echt te doen. Ik zit nu in mijn comfort zone met een minimaal aantal calorieën, omdat ik hierdoor goed blijf afvallen. Maar aangezien de krachttraining steeds zwaarder wordt, moet je je voeding wel aanpassen. Wie had dat ooit gedacht, van hangry en meer willen eten naar meer moeten eten? Ik haal tegenwoordig wel veel plezier uit het zoeken, maken en uitproberen van gezonde recepten. Pinterest en allerlei andere websites staan vol met leuke ideeën. Tips nodig? Stuur me een berichtje, ik ben tegenwoordig een wandelende ideeën box als het gaat over gezonde (maar lekkere) voeding en creatieve motivatie ideeën.

Een zonnige toekomst

Nu we al een hele tijd bezig zijn, zie ik een mooi lichaam tevoorschijn komen waar ik heel trots op ben. Na de afvalrace (die nog steeds wel bezig is), hebben we een nieuw doel in gedachten – een echte fitness fotoshoot begin 2016. Ik zal ook voor het eerst in jaren, met oud en nieuw niet het goede voornemen uitschreeuwen om af te willen vallen. Nu draait het om een gezonde levensstijl vast te leren houden en verder te werken aan mijn droomlichaam. Roel en ik gaan hiervoor super hard trainen, dus ik kan nu al niet wachten om het resultaat te zien en dit nieuwe avontuur te beginnen! Voor nu ga ik letterlijk een zonnige toekomst tegemoet, want vanavond vertrekt mijn vlucht naar het mooie Bali waar ik 1,5 maand zal blijven. Als kers op de taart voor de afsluiting van mijn studieperiode, in afwachting van mijn scriptie uitslag en als voorbereiding op een nieuwe carrière uitdaging in het nieuwe jaar. Met een koffer vol sport uitrusting, zal ik daar minimaal drie keer in de week door blijven trainen onder online begeleiding van Roel. Ik wil graag afsluiten met de opmerking dat ik heel erg veel heb gehad aan motiverende gesprekken met familie, vrienden en zelfs onbekenden. Mocht jij op een punt zijn waarbij je wel wat motivatie kunt gebruiken of gewoon meer wil weten over mij, dan mag je altijd een berichtje sturen.”

Lynn