Transformatieverhaal van: Marian Verhagen

Het verhaal van Marian

The queen has almost left the building!

Laatst vroeg Roel wat het verschil was tussen sporten bij bijvoorbeeld Basic-fit en bij Source PT. Iedereen is het er mee eens : de prijs. Maar voor mij is het meer. Door mijn handicap kan ik weinig beginnen bij Basic-fit (al denkt het ziekenfonds daar anders over, want ik kan met korting daar gaan sporten en ook nog onder persoonlijke begeleiding ). Nou als ik voor € 45 in de maand (want dat zou het abonnement daar dan kosten) zou kunnen gaan sporten, mag het ziekenfonds die korting in d’r ….. stoppen, maar ben bang dat er van die begeleiding weinig terecht komt.

Ik voel bij alle dagelijkse dingen dat het makkelijker gaat en ik heb minder pijn.

Ik kreeg 9 weken geleden Pascal als trainer toegewezen. Pascal heeft én ervaring als verpleegkundige én revalidatie ervaring. Mijn eerste reactie was: als het maar geen fysiotherapie-achting gedoe wordt, want dat kan ik overal krijgen. Maar na de eerste training wist ik al, dat dit wel wat harder werken was dan bij de fysio . Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Als ik maar dreigde te vallen was er de sterke arm van Pascal om me tegen te houden. Daarom zeg ik dat ik me echt de koningin heb gevoelt (thuis zal niemand me opvangen maar denken ze: loat ligge wè lee).

Ik ben er geen kilo’s mee afgevallen (maar dat was ook niet mijn bedoeling). Ik voel bij alle dagelijkse dingen dat het makkelijker gaat en ik heb minder pijn. Iedereen kan hier voortaan de auto wel mee nemen want ons moeder gaat de boodschappen wel met de handbike halen want ook de armen zijn wat gespierder geworden. In de tussen tijd heb ik mijn eigen attributen bij elkaar verzameld en met de oefeningen die Pascal mij gegeven heeft, kan ik de komende tijd thuis wel uit de voeten al zal dat een stuk minder gezellig zijn. Voor de gezelligheid ga ik dan maar 2 keer in de week zwemmen.

Ik wil in de toekomst ook graag wat langere ritten gaan maken met mijn handbike maar ook dat zal ik met kleine beetjes op moeten gaan bouwen. Maar de komende vier weken is Pascal nog niet van me af en beloof nu al dat ik pas de laatste training stik chagrijnig zal zijn (omdat het de laatste is). En mocht ik nog een carrière switch willen maken dan kan ik gaan solliciteren in het Dolfinarium want ik kan inmiddels de push up met een handklap ”

×