Transformatieverhaal van: Marieke Spijkers

Het verhaal van Marieke

“Eind vorig jaar zat ik in een behoorlijk diep dal. Reden daarvan was een burn-out en een behoorlijke knie-blessure.
Drukte op het werk, zorgen thuis en geen ontspanning kunnen vinden in hetgeen ik heel graag doe (sporten), zorgde ervoor dat ik helemaal leeg raakte.

Na de bijeenkomst had ik gelijk het gevoel dat ik hier geholpen kon worden.

Ik voelde me ongelukkig, futloos maar ook dik. In korte tijd was ik heel veel aangekomen. Een prototype emo-eter. En als je dan ook nog eens gestopt bent met roken dan zijn stroopwafels, chips en eigenlijk al het andere dat je tegenkomt en eetbaar is een fijne troost.

Toen ik na mijn knieoperatie de eerste keer bij de fysio kwam om te revalideren moest ik leren om weer op twee benen te staan en dus mijn gewicht te verdelen. Om er zeker van te zijn dat ik dat goed deed, moest ik met elke voet op een weegschaal staan. En dat was het moment dat ik voor mezelf besloot dat het zo niet meer langer kon. Elke weegschaal gaf ruim veertig kilo aan. En dat dus maal twee.

In januari besloot ik naar een informatiebijeenkomst te gaan van SourcePT. In de hoop om wat kilo’s te verliezen, maar vooral om me weer fit te voelen. Een gevoel dat ik al heel lang kwijt was. Na de bijeenkomst had ik gelijk het gevoel dat ik hier geholpen kon worden. Want alleen lukte me het even niet. Kleine groep mensen, allemaal met een eigen, goede en gemotiveerde reden om mee te gaan doen met het 90 dagen programma.

Wat je eigenlijk al weet komt aan bod. Dat echt elk pondje door je mondje gaat. En dat er van allerlei programma’s zijn die je helpen af te vallen en dat die maar vaak tijdelijk zijn. Maar ergens in die 90 dagen is er moment gekomen dat je je hier echt bewust van wordt. Dat je je leven anders in gaat richten en dat het dan werkt, vol te houden en leuk is. Na die 90 dagen ben ik behoorlijk in omvang afgenomen, ben ik inderdaad weer veel fitter en ga ik lekker door. Op het gemakje, bewuster en een stuk gezonder, dat werkt (voor mij) het allerbest.”

×