Transformatieverhaal van: Marit van de Wiel

Het verhaal van Marit

“In juli 2016 ben ik lid geworden van Source PT in Tilburg. Vanaf dat moment ben ik begonnen met Personal Group Training. Dit wil zeggen trainen in een klein groepje (6 tot 8 personen per training) waarbij je per persoon een persoonlijk trainingsschema krijgt van je trainster. Deze trainingen waren 2 keer per week waarnaast er ook 1 keer per maand een Personal training inbegrepen zat (1 op 1 training dus). Deze 1 op 1 training mag je naar eigen voorkeur invullen, een goede workout, vragen stellen over Voeding/ levensstijl of bijvoorbeeld techniek training van bepaalde oefeningen. Persoonlijk vond ik het fijn om een goede workout te krijgen dus koos ik altijd daarvoor.

“Na een paar weken merk je al resultaat. Je wordt fitter, krijgt een betere conditie en je wordt al snel sterker en kunt meer gewicht pakken dan in je allereerste les.

Tijdens de groepstrainingen werkte ik met mijn persoonlijke schema en mocht ik om aanpassing vragen als ik dat wilde. Omdat ik graag resultaten wilde behalen liet ik de oefeningen vaak zoals mijn trainster deze had opgesteld. Na een paar weken merk je al resultaat. Je wordt fitter, krijgt een betere conditie en je wordt al snel sterker en kunt meer gewicht pakken dan in je allereerste les.

Naast de lessen had ik persoonlijk contact met mijn trainster vooral via Whatsapp. Dit contact ging veelal over voeding. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd. Met behulp van de Food-app heb ik een duidelijk overzicht met hoeveel Kcal ik mag eten per dag, maar ook de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten (de 3 macronutriënten). Op het gebied van deze macronutriënten heb ik het meest geleerd over de balans tussen deze drie voedingsstoffen.

Als ik terug kijk op de tijd vóór dat ik bij Source PT begon dacht ik dat ik gezond at. Maar niks bleek minder waar, ik at voorheen te veel vetten en koolhydraten en kwam zwaar te kort aan eiwitten. Mijn levensstijl is hierin 180 graden gedraaid. Eiwitten zijn zeker ook belangrijk voor je lichaam, zeker met de krachttraining die ik uitvoer bij Source PT. In de food-app kan ik al mijn gerechten en snacks invoeren die ik per dag nuttig. Zodat ik een goede balans kan opmaken tussen de Kcal en de macronutriënten. Als je net begonnen bent is het een beetje zoeken en schrik je soms hoeveel vetten er bijvoorbeeld in een bepaald product zitten terwijl je dacht dat het niet zoveel zou zijn.

Ik ben inmiddels gestopt met Personal Group Training. Vanaf februari ben ik begonnen met Small Group Training, hierbij kun je kiezen uit verschillende lessen zoals Circuit training, Crossfit en Boxfit. Allemaal erg leuk, maar mijn voorkeur gaat uit naar Crossfit.

Als ik vragen heb over voeding of andere zaken kan ik nog steeds terecht bij een van de trainers en soms helpen we elkaar (leden onderling). Het is een kleine ‘sportschool’ en dat maakt het voor mij juist zo leuk!”