Transformatieverhaal van: Maurice

Het verhaal van Maurice

“Na de zomervakantie van 2019 moest ik weer in het keurslijf van het werk: kostuum aan en op pad. Alleen het aantrekken van het kostuum lukte niet. Te klein. Net zoals vorig jaar. En het jaar daarvoor. Er moest nu eindelijk iets veranderen, vond ook mijn partner. Zij stimuleerde mij enorm om zaken te veranderen en is daar in het hele traject een grote steun in geweest. Niet alleen veranderingen aan mijn gewicht, ook fitheid, gezondheid, stress, kortom het algehele welzijn kon en moest veel beter.

 

Nu ben ik een jaar verder. Ik heb bijna 25 kilo onderweg van mij afgegooid.

 

De sportschool waar ik op dat moment trainde beloofde van alles. Onder andere persoonlijke begeleiding. Maar ik was er al een maand of vier niet meer geweest, en geen haan die daarnaar kraaide….

Via een kennis kwam ik terecht bij PT-Source. Tijdens het intake-gesprek met Roel werden de doelen besproken. Een goed gesprek, waarbij ook gewezen werd op mijn eigen verantwoordelijkheden. Geen loze beloftes, inzet van beide kanten en aan de slag. No nonsense.

Vincent werd mijn personal trainer. Het moet voor hem genieten zijn geweest: zo’n beetje alles moest verbeterd worden: houding, evenwicht, kracht, fitheid, eetgewoontes, conditie, spiermassa, te veel om op te noemen. We gingen aan de slag, twee maal per week. Daarnaast kreeg ik een voedingsapp met een calorieënteller. En toen ging een wereld voor mij open: ik dacht veel van voeding te weten, maar dat viel bar tegen. Natuurlijk weten we allemaal welk effect snoep, chips en frisdrank op je lichaam hebben, maar olijfolie? Of een avocado?

Aan de hand van de app kreeg ik een dagelijks te besteden hoeveelheid calorieën toegewezen. Iedere dag voerde ik trouw alles dat ik at in, en bleef ik binnen de marge. Vincent kon meekijken en daar waar nodig bijsturen.

Het contact met Vincent was en is nog steeds super. Los van de training is er ook ruimte voor andere gesprekken, over je voeding, je werk, het doorbreken van patronen in je leven. Soms diepgaand, soms grappig maar altijd leerzaam en onderhoudend.

Nu ben ik een jaar verder. Ik heb bijna 25 kilo onderweg van mij afgegooid. De conditie is veel beter, de fitheid is terug, de frustratie van het alsmaar dikker worden is verdwenen. Een prachtige prestatie van Vincent, en alle andere mensen bij PT-source.

En nu? Nu ga ik gewoon verder met de trainingen. Accent verleggen naar bijvoorbeeld meer spiervorming. En de app blijft ook actueel. Telkens als ik een gewicht van 25 kilo moet tillen tijdens de training besef ik dat dit het gewicht is dat ik niet meer mee hoef te zeulen. En dat motiveert enorm.

Vincent, Roel, Maaike, Anne en alle anderen bij PT-source: dank!!