Transformatieverhaal van: Nicole Severijns

Het verhaal van Nicole

“Mijn grootste levende uitdaging is mijn gewicht. Zoals zoveel anderen worstel is sinds mijn puberteit al met ontevredenheid over mijn lijf. Altijd zo’n 10 kilo te zwaar, om en nabij. Allerlei diëten zijn uiteraard de revue gepasseerd. Mijn laatste succes boekte ik met Cambridge, waarvoor ik zes weken vloeibaar moest ‘eten’. Zelfs geen kauwgom mocht ik hebben. Omdat ik diep van binnen ook wel snap dat dit niet uitmondt (zien jullie de woordspeling?) in blijvend resultaat – want wie eet nu de rest van zijn leven vloeibaar – wilde ik vooral snel resultaat zien. En hierin zit de crux lieve mensenNu heb ik je, dacht ik, want het lukt je nooit!

Nu heb ik je, dacht ik, want het lukt je nooit!

Want ongeduld wordt bestraft. Zo zaten mijn -6 kg die ik in zes weken kwijt was er net zo snel weer aan. Allerlei diëten daarna werkten ook niet. Ik snapte nooit waarom. Want naar mijn idee wist ik best wel wat van eten en diëten. Over koolhydraten, eiwitten en vetten. Dus gaf ik het maar op en dumpte na jaren die Komo 60 liter afvalzak gevuld met te kleine kleding. Twee weken later trof ik Roel. Roel, die het wel een uitdaging vond om ‘met mij aan de slag te gaan’. Nu heb ik je, dacht ik, want het lukt je nooit!

De datum: 12 september. Ik was zelf al bezig sinds 1 augustus en vastberaden het op eigen kracht te doen. Het begin is altijd fanatiek, herkenbaar? Twee kilo was ik lichter toen Roel me uitnodigde vanaf die dag zijn Milon circle programma te volgen. Yeah right. Alsof 2x per week 35 minuten sporten zou helpen met gewicht verliezen. Want daarom ga je toch naar een sportschool? Maar ik werd al snel uit die droom geholpen.

Eyeopener nr. 1: sporten is slechts voor 10% verantwoordelijk voor gewichtsverlies, de rest is door wat je eet. Oké, brainfart. Eyeopener nr. 2: een avocado is dan wel lekker en gezond, maar ook enorm calorierijk. Wist ik wel, maar Roel confronteerde me in het begin bijna dagelijks met deze feiten. Met als hulp de apps Virtuagym en Food (bijhouden wat je eet) bleef ik steeds bewust van mijn gedrag en eetpatroon. En met succes. Want nu, eind december, ben ik 8,8 kilo kwijt. Ik vertel het heel quasi-nonchalant aan mensen die me complimenteren omdat ik er zelf natuurlijk al maanden mee bezig ben. Maar als ik er bij stilsta…wauw.

Roel houdt woord. Hij zei dat het via begeleiding en training bij hem – Source PT – zou lukken en hij had gewoon gelijk. Geen grootspraak maar eerlijk advies en confrontatie op zijn tijd. Exact wat je nodig hebt. En wat ook fijn is? Als je baalt dat er een week geen gewicht af is, vindt hij dat helemaal geen probleem en kan het ook uitleggen. Waardoor je het zelf ook minder erg gaat vinden en er daardoor makkelijker weer voor wilt gaan. In plaats van wat ik vroeger deed; eten. Ook heb ik nu niet het gevoel dat ik op ‘dieet’ ben. Ik heb mijn eetgewoonten aangepast dankzij de begeleiding van Roel en de app. Waar ik het eerst zag als een ‘straf’ is het nu gewoon zo. En eet ik nog steeds heel lekker. Maar anders. En die chocolade kan ook nog steeds.

Zonder Roel van Buggenum, zijn Circle en aanmoediging van zijn collega’s is het mij, na fokking 25 jaar, gelukt! Bijna dan…nog 3 kilo te gaan. Die uitdaging ga ik graag aan!”