Transformatieverhaal van: Thomas

Het verhaal van Thomas

“Ik ben Thomas, 22 jaar en sinds januari klant bij Source PT. Ik studeer aan de kunstacademie in de richting Film. Ik ben momenteel bezig aan mijn afstudeerproject, in de vorm van een documentaire, over gezond leven. Sinds ik gestopt ben met voetballen 3 jaar geleden is mijn leefstijl er behoorlijk op achteruit gegaan. Ik at vaak veel ongezond voedsel en sportte nauwelijks meer. En als ik dan begon met sporten was mijn motivatie na 2 weken weer verdwenen en ging ik weer liever op de bank liggen in plaats van bijvoorbeeld een uurtje sporten. Ik merkte dat ik aan het veranderen was. Niet alleen zag ik dat in de spiegel omdat ik in korte tijd ongeveer 10 kilo aankwam, ik merkte dat ik me ook mentaal veel minder fit voelde. Totaal niet zoals ik me 3 jaar geleden voelde. Ik wilde me graag weer zo voelen als toen. Maar ik wist totaal niet hoe ik dit moest doen. Omdat ik het al vaak in m’n eentje had geprobeerd in de sportschool en steeds weer faalde, was mijn zelfvertrouwen en motivatie niet erg hoog. Toen ik voor mijn afstuderen een onderwerp moest bedenken voor mijn documentaire greep ik mijn kans. Ik wilde een documentaire maken waarin ik de kijker laat zien hoe het is om je slechte leefstijl van de ene op de andere dag om te gooien. Welke obstakels kom je hierbij tegen? Welke veranderingen onderga je zowel fysiek als mentaal? Ik had het dus al een aantal keren geprobeerd in m’n eentje en aangezien ik nu mijn doelen wou bereiken besloot ik om het te doen onder begeleiding van een personal trainer. Over voeding wist ik namelijk vrijwel niets, en in de sportschool had ik ook niet echt een idee wat ik nou aan het trainen was.

 

Voordat ik me inschreef bij Source had ik nogal een vooroordeel over personal training.

Al gauw kwam ik met Source PT in contact en deed ik met Vincent een intakesessie. Hier heeft hij samen met mij mijn doelen en motivatie bepaalt, en hebben we wat fysieke tests gedaan. Vincent stelde me erg op mijn gemak en gaf me het gevoel dat we samen gingen knallen om die doelen daadwerkelijk te behalen. Vanaf toen ben ik begonnen met 2 personal trainingen per week. In het begin was het natuurlijk erg zwaar omdat ik niets gewend was, maar na een tijd merk je dat je echt progressie boekt wat voor enorm veel motivatie zorgt. Vincent heeft me vanaf het eerste moment ook geholpen met gezonde voeding. Ik kreeg een limiet aan calorieën onderverdeeld in koolhydraten, vetten en eiwitten per dag en hield vanaf toen precies bij wat er binnen kwam. Dit was in het begin erg lastig maar gelukkig weet Vincent bijna alles over de do’s en dont’s als het gaat om voeding. Ik kan hem dus altijd om advies vragen wat erg fijn is. Inmiddels ben ik niet alleen 10 kilo kwijt maar voel ik me vooral veel fitter. Ik heb dus niet alleen een fysiek zichtbare verandering gemaakt maar ook een mentale, waardoor ik nu veel beter in mijn vel zit.

Voordat ik me inschreef bij Source had ik nogal een vooroordeel over personal training. Dat is toch alleen voor BN’ers of mensen die hun lichaam willen showen op Instagram? Maar dat vooroordeel was eigenlijk vanaf het eerste moment weg. Ik had meteen een fijn gevoel, en ik voel me bij Source totaal geen nummertje. Ik vind het erg fijn om persoonlijk begeleid te worden, en kan als ik ergens mee zit altijd bij Vincent terecht. Of ik nou een vraag heb of als ik niet lekker in m’n vel zit kan ik hem altijd bereiken. En belangrijker kan hij mij ook gelijk helpen. De sessies in de studio zijn serieus, maar er is altijd ruimte voor een grapje wat bij mij heel erg belangrijk is. Aan de andere kant kan Vincent mij soms kritische vragen stellen, die me aan het denken zetten en me nog meer motiveren. Ik zie personal trainers nu echt als motivators en leefcoaches in plaats van iemand die simpelweg alleen zegt wat je moet doen in de sportschool. Eigenlijk zou ik proberen dit traject zo’n 5 maanden vol te houden, maar inmiddels bevalt het zo goed en ben ik zo gemotiveerd dat ik het totaal niet ervaar als een last, en nog niet weet wanneer ik stop! Ze helpen me echt om het uiterste uit mezelf te halen, iets wat ik in mijn eentje niet had gekund.”