Transformatieverhaal van: Tom Smits

Het verhaal van Tom

“Zoals misschien meerdere herkennen, sinds ik mij kan herinneren was ik altijd te zwaar. Voor tijdens en na mijn puberteit heb ik diverse diëtisten gezien, maar verder dan 5 kg afvallen kwam ik nooit. Ik deed aan voetbal maar ook dat zorgde niet echt voor gewichtsverlies. Mensen met overgewicht zullen de opmerkingen, let wat op je voeding, ga eens meer sporten en nog veel meer van dit kreten passeren de revue bij mensen met overgewicht. Maar soms moeten er dingen gebeuren in je leven waardoor je echt beseft dat je het roer om moet gooien.

Dit was nooit gelukt als ik zelf naar een sportschool was gegaan

Bij mij was dit de geboorte van mijn dochter in combinatie met het feit dat ik met mijn 30 jaar een hartinfarct had gehad.
Ik kwam in contact met Roel van Source PT. We maakte een afspraak om te kijken of hij iets voor mij kon betekenen.
Tijdens deze kennismaking was het meteen een goed gevoel. Geen “patergedrag” maar gewoon realistisch en begrip vol.
Geen gesprek van wat je niet mag en hoe je het had moeten doen, maar juist wat je wel mag en hoe de toekomst te gemoed te zien.
Tijdens het gesprek voelde ik mij erg op mijn gemakt waardoor ik het gevoel had ook echt open te kunnen zijn waar mijn knelpunten zaten zonder beoordeeld te worden.

Op 8 April 2018 begon voor mij dan ook echt de strijd en het motto Say It Mean It Do It. We begonnen die dag met het gewicht van 124,8 kilo. De trainingen waren pittig in het begin, maar naar mate vaker de training te volgen, 2 keer per week, ging dit steeds makkelijker en begonnen de resultaten echt zicht en voelbaar te worden. Natuurlijk niet alleen door training gingen de kilo’s naar beneden, ook door de goede begeleiding van voeding door Roel dmv calorie inname. Het mooie in het begin was dat hij zei ook altijd wat je eet is jou ding als je maar binnen je maximale calorieën per dag blijft. Na een paar weken werd hier dieper op in te gaan wat je beter kan pakken zoals bv beleg op brood, wat voor soort pasta en wanneer welke soort van voeding te nemen op welke tijden.

Na een aantal maanden kwam het moment waar Roel ook voor gewaarschuwd had, het gewichtsverlies zal stil komen staan. Maar door de goede uitleg en ondersteuning kwam ik niet in de put te zitten en verloor ik niet de drive en motivatie om door te gaan en vol te houden. Ook doordat er vanuit Source PT ook buiten de training om contact met je wordt gehouden over hoe het is en hoe het gaat. Dat is een stimulans die ik zeer prettig heb ervaren en nog ervaar. Inmiddels in Januari 2019 ben ik 27 kilo kwijt en staat de teller op 97,4 kg en door de goede begeleiding is het ook een gewoonte geworden met wat je eet, en hoe je eet. Dit was nooit gelukt als ik zelf naar een sportschool was gegaan waar je wordt losgelaten en de “instructeurs” alleen oog hebben voor elkaar of voor de andere leden welke ze interessant vinden (dan zeg ik het netjes). Dit heb ik zelf kunnen bereiken met de juiste drive, juiste begeleiding en juiste mind set en goede begeleiding van Roel en zijn team. Ik ben ze daar dan ook zeer dankbaar voor. Ik ben nog niet klaar ik wil nog meer kilo’s kwijt en ben dan nog steeds in training bij Source PT.

Herken je jezelf in het eerste deel? Geloof mij, neem contact op met Source PT en ervaar zelf het bovenstaande!”