Transformatieverhaal van: Veronique Mulders

Het verhaal van Veronique

Still Going Strong!

““Wauw” dat is het eerste wat er in mij opkomt. Tijdens het onder elkaar zetten van de foto’s realiseer ik pas echt hoe ik ben veranderd in de afgelopen maanden. Eerder in oktober heb ik jullie al een stuk laten lezen of mij hoe mijn eerste 4 weken zijn gegaan. Hiernaast is het resultaat na de eerste 13 weken! Ik zeg mijn eerste 13 weken, omdat ik besloten heb om nog eens 13 weken erachter aan te plakken.

 

"ik vind het toch wel heel lastig om die weegschaal te negeren".

 

Ik heb de trend van die eerste weken met volle moed doorgezet. Samen met Marvin zette ik wederom korte doelen en lange termijn doelen. And I did it!

Doelen zoals goed leren opdrukken, pull ups etc. Ik zal nooit vergeten dat ik eruit zag als een “stofzuiger” (niet mijn woorden :p )wanneer ik opdrukte.

Nu kan ik op mijn tenen opdrukken en beetje bij beetje dieper door mijn armen zakken. Het blijft zwaar en lastig. Het grappig hieraan vind ik dat ik het voorheen altijd op mijn knieën deed, maar wat blijkt? Op je tenen is het echt wel makkelijker mits je de techniek goed beheerst. Al om al leer ik iedere week bij.

Hierboven in de foto zie je in het schema dat ik verdeeld over mijn lichaam maar liefst 61 cm kwijt ben. Houd dit maar eens vast op een meetlint, dat is echt bizar. Naast deze centimeters ben ik nu zo’n 15 kilo kwijt. De afgelopen twee weken hebben Marvin en ik de kilo’s niet meer gewogen. Wat wij nu wekelijks bij gaan houden zijn de centimeters.

We merkten dat ik mij toch wel vasthield aan de kilo’s, dat mijn uiteindelijk doel die 70 kilo gaat zijn. Maar eigenlijk draait het er toch om hoe je eruitziet? Dus die centimeters zijn veel leuker om te weten dan de kilo’s, die kilo’s zijn maar een getal.

Maar geloof me, ik vind het toch wel heel lastig om die weegschaal te negeren. De verleiding is en blijft groot om toch te willen weten hoeveel kilo je kwijt bent. Mensen vragen ook “hoeveel kilo ben je nu kwijt?” Tja, ongeveer 15 kilo, maar in totaal nu zo’n 61 cm van mijn lichaam. Dat hoor je eigenlijk nooit.

Maar goed, het is iets waar ik ongelofelijk trots op ben.

De maand december was natuurlijk ook een maand van veel gezelligheid, etentjes en borrels. Ik heb mij hier prima doorheen geslagen, ik ben gewoon niets aangekomen! Met oud en nieuw heb ik zelfs om 12 uur mijn eerste glaasje alcohol gehad in 4 maanden tijd. De prosecco smaakte heerlijk. Gelukkig kon ik het bij 1 glaasje laten en kreeg ik niet meteen de behoefte om meer te willen drinken. In de eerste week van mijn Personal Training bij SourePT heb ik besloten geen alcohol meer te drinken, nu 4 maanden verder moet ik zeggen dat het mij verbaasd hoe makkelijk mij dit af gaat.

Ik heb wekelijks feestjes waarbij de alcoholische drank rijkelijk vloeit, maar ik kan de verleiding prima weerstaan. Ik drink gezellig mijn glaasje water mee in een wijnglas, dat ziet er ook gezellig uit.

Een paar dagen terug heeft Marvin een artikel geplaatst over goede voornemens. Deze vraag heb ik de laatste twee weken ook veel gekregen. Mijn antwoord hierop is; er zijn twee “voornemens” die ik ga behalen en ze beginnen beide met “af”. Dit is afvallen en afstuderen. MAAR zei ik ook meteen, ik zie dit niet als een voornemen, ik zie dit als een kwestie van gewoon doen!

Ik zit nu alweer in de tweede week van mijn tweede periode van 13 weken! Ik ben nog steeds ontzettend gemotiveerd, en mijn doel is om in deze 13 weken 10 kilo te gaan verliezen. Ik heb er al het vertrouwen in! Let’s do this!”

Veronique Mulders