Het is vrijdagochtend rond de klok van 9.05, ik ben op weg naar de sportschool. Bijna elke vrijdag sport ik met Roel op dezelfde tijd en uiteraard op dezelfde plek. Ik hou van rituelen en ritme. Vertrek dus altijd rond dezelfde tijd, parkeer altijd mijn auto op dezelfde plek en loop altijd op dezelfde manier naar de sportschool. De sportschool zit gevestigd aan de Piushaven in Tilburg, naar mijn mening op dit moment het leukste gedeelte van Tilburg. Elke vrijdag passeer ik dezelfde winkels. Kom langs een super leuke bakkerij waar ik elke keer de geur van vers brood ruik (redelijk frustrerend), en daarna kom ik langs een super leuk en groot terras. Tegen de tijd dat ik daar langs loop zijn ze aan het schoonmaken. Elke week dezelfde mensen en elke week op dezelfde manier. Elke week roepen we dan ook heel vrolijk ‘Goedemorgen!’ tegen elkaar. Maar afgelopen week riep ze niet alleen ‘Goedemorgen’ maar ook ‘Zet hem op he’. Dat voelde geweldig!!

11005226_452156014938662_303239080_n

Afgelopen week was het een duidelijke beslissing naar rechts! De koolhydraten werden op de rem gezet, ben meer gaan bewegen en de voeding werd voedzamer. Een hele rare week was het, met daarbij een extra training van Roel op maandag. Die extra training was naar mijn mening heftig maar ik stapte er vol goede moed in. Maandag hoefde ik gelukkig niet op de weegschaal, dus kon doorleven naar de vrijdag. Donderdag avond mocht ik komen eten bij mijn vader. S’middags appte hij nog wat ik wel mocht eten en of ik voldoende had aan een salade met kip, ‘Uiteraard Pap, komt goed’. Hij had die avond ook nog een verrassing voor mij, een Airfryer! Hij had deze voor mij gekocht omdat hij zo trots op mij was/is. En daar stond ik net als een klein kind te huilen van blijdschap! Was zo enorm blij met die airfryer, en het voelde als een extra steuntje in de rug.

BAM, RESULTAAT!

Daarna was het vrijdag, het weegmoment was er weer! Nadat die vrouw op het terras riep ‘Zet hem op’ voelde ik dat het niet mis kon gaan! Vol goede moed ging ik er tegen aan en er bleek na een week hard trainen 1.8 kg af te zijn! Ik weeg nu 87 kilo. Kan me niet eens meer herinneren wanneer ik dat voor het laatst heb gewogen! De trainig was zo zwaar dat ik 2 dagen extreme spierpijn heb gehad, ik liep als een pinguin! Mijn collega’s konden dat ook niet vaak genoeg herhalen.

Vrijdag avond mocht ik komen eten bij mijn oom en tante. Na het eten ging ik even samen met mijn tante snuffelen in haar spullen & kleren. Ze had nog 2 jasjes hangen die ze nooit meer aan deed en ik mocht die eens proberen. Ze paste gewoon!! Nu ik dit typ lach ik opnieuw van blijdschap, heb al zolang geen kleding meer gehad van iemand anders. Het blijft allemaal een trein van emoties en gevoelens.

Sommige emoties en gevoelens kun je niet wegstoppen. Blijf bijvoorbeeld moeite hebben met het feit dat ik mezelf wil vergelijken met mensen die ook bij Roel trainen of dat ik liever geen opdracht doe waarbij andere mensen kunnen toekijken. Roel weet dit dus hij speelt erop in, soms extreem irritant.

Komende 2 weken is Roel op vakantie, beetje jammer (haha). Maar tevens ook een gave uitdaging, moet mezelf dus zover zien te krijgen om alleen te gaan trainen! En om ook gewoon naar de sportschool te gaan en de opdrachten doen die we elke week doen. 2 weken voelt vrij lang, maar het zal wel weer zo voorbij zijn. Als er mensen zijn die mee willen gaan wandelen ofzo, je kunt je gewoon aanmelden he! Plan gaan mijn agenda vol als Roel er niet is.

Pien

IMG_7396 (1)

Geef een reactie