Afgelopen maandag zijn we teruggekomen van een 10-daagse reis naar San Francisco en Mexico. Wat een heerlijkheid was dat! Iedereen die met een beetje kent, weet dat de meiden m’n alles zijn, maar 1,5 week met mijn lief alleen, is ook erg lekker.  Even  geen papa & mama, maar volledige focus op elkaar. Maximale quality time!

San Francisco is een heerlijke stad. De mensen zijn extreem vriendelijk en  de sfeer is er heel ongedwongen. Een te gekke combi van het energieke stadsleven en de rustgevende natuur. We hebben bizar veel mazzel met het weer gehad. San Francisco kan vaak best wat frisjes zijn, maar we hadden alle dagen volop zon en een strak blauwe lucht. Het idee was om per fiets de stad te gaan verkennen om vervolgens via de Golden Gate Bridge richting Sausolito te gaan. Helaas heeft dit sportieve plan moeten wijken voor een lang gekoesterde  jongensdroom. In mijn 5e blog gebruikte ik het al als metafoor. De fiets met bijpassende veiligheidshelm maakte plaats voor een heuse Amerikaanse muscle car . Niet de meeste discrete auto om mee te gaan cruisen, maar als je het doet, moet je het meteen goed doen. Kapje open, zonnebril op en subtiel spelen met de 350pk onder de rechtervoet terwijl je door het Amerikaanse landschap glijdt. Een te gekke manier om de omgeving te verkennen en grappig te zien dat je spontaan voorrang krijgt als je in een knalgele Chevy Camaro komt aanrollen 😉

  BIG, BIGGER, BIGGEST

Alles is groot in Amerika. Immense gebouwen, grote auto’s en vooral absurde porties eten. Het lijkt alsof kwantiteit het te vaak wint van kwaliteit?! Nu staat de VS überhaupt niet echt bekend als culinair paradijs, maar dat het zo lastig is om fatsoenlijk eten te vinden, blijft me steeds weer verbazen.  Zeker tijdens het ontbijt werden de overdaad  en eentonigheid extra onderstreept. Stapels pannenkoeken zwemmend in de maple syrup of enorme eiergerechten met spek, worst en een flinke lading aardappelen of friet. Wie krijgt dat in hemelsnaam weg in de ochtend?  Spoel dat alles weg met een lauwe bak slobberkoffie en je kan wachten tot je de Rennie tevoorschijn mag halen. Zelfs in de tijd dat ik nog een grote eter was, had ik moeite gehad met deze porties. Nu kwam ik niet eens halverwege.

Ik ben nog steeds niet vies van lekker eten, maar ik merk dat mijn lijf steeds heftiger reageert op teveel suiker en vet. Waar ik voorheen met grote eenvoud door de supermarkt liep en naar buiten kwam met een mand vol snacks en zoetigheid, lijkt er serieus iets veranderd? Lekkernijen die schreeuwden om gepakt te worden, blijven nu roerloos in de schappen liggen. Helaas heb ik dat nog niet met een goed glas wijn of een lekker gin tonic, dat blijft een zwakke plek.

unnamed (1)

 MR. ALCOHOL

Hoewel ik me voorgenomen had rustig aan te doen qua eten en drinken, af en toe wat te sporten, kan een avondje stappen niet uitblijven. Zaterdag waren we helemaal af,  de reis en het tijdsverschil hakte er flink in, dus we besloten pas op zondag te gaan stappen. De wijk Castro staat bekend om het bruisende uitgaansleven, maar helaas niet op zondag. Na wat omzwervingen kwamen we in een kleine club terecht. Het was pas 22:00 uur en na het verlaten van de tweede club, stond daar ineens de man met de hamer. Als donderslag bij heldere hemel sloegen de gin tonics in als een bom. Na een turbulente taxirit en een innig samenzijn met het porselein in de badkamer van het hotel, ben ik knock gegaan in mijn bed. Het lijkt erop dat hoe gezonder je wordt, des te slechter je tegen alcohol kan. Ik was meteen genezen voor de rest van de week! Misschien een geluk bij een ongeluk!?

 MEXICO

Na een te gekke city trip waren we klaar voor een kleine week onder de Mexicaanse zon. Het resort was helemaal te gek en we hebben ons heerlijk laten omringen door luxe. Bizar genoeg voelde ik me de eerste dagen aardig belabberd. Ik was ’s avonds snel moe en mijn kachel was compleet van slag. In bed lag ik te baden in het zweet terwijl ik het toch koud had. Jetlag, ineens teveel zon of een griepje … wie zal het zeggen? Al met al heb ik daardoor maar 1x echt gesport, maar voor een vakantie heb ik me qua eten en drinken  erg goed weten te beheersen. Men zegt dat voldoende rust hoort bij een intensief trainingsschema en dat advies heb ik dan ook ter harte genomen. Lekker luieren in de zon met een goed boek en goed gezelschap.

Ik heb alvast mogen proeven aan de zomer en ben nu extra commited om de eindspring naar  ‘zwembroekklaar’ te maken!

Willem

foto (1)

Geef een reactie