Portret Geert van KuijkIk ben Geert van Kuijk, 27 jaar oud en opgegroeid in Loon op Zand. Vlak bij de duinen, waar ik op jonge leeftijd al de bossen verkende op mijn crossfiets en later op de mountainbike. Na het afronden van mijn studie ben ik begonnen met wedstrijden fietsen.

Dit was in het najaar van 2013. Ik leerde een paar fanatieke vrienden kennen welke net een team hadden opgestart. In het jaar 2014 ging ik er vol voor. Door veel te luisteren naar anderen en te lezen over training pakte ik dat jaar 8 podiumplaatsen met 2 overwinningen in de Funklasse.

In 2015 werd het tijd voor een licentie bij de Amateurs en vervolgens 2016 bij de Elite. De overstap naar de Elite begon in 2016 direct goed met een13e plaats in Berlicum. Andere hoogtepunten van 2016 waren de wedstrijd in Beringen (B) met een internationaal deelnemersveld  (zie foto) en mijn 21e plaats op het NK in Nieuwkuijk.

Geert van Kuijk op de fietsKrachttraining vormt voor mij een belangrijke bijdrage aan prestatieverbetering. Met een goede core stability kun je beter je kracht overbrengen op de pedalen. De afwisseling van verschillende  trainingsvormen bevalt mij goed. Door intensieve krachttrainingen te doen met explosieve oefeningen als squasts en leg presses verbeteren mijn prestaties op de mountainbike. PT Source zal me het komende jaar ondersteunen met de krachttrainingen waar ik enorm blij mee ben.

Dit jaar rijd ik weer in de kleuren van het Unbranded Ventoux team. Een gezellig team met dezelfde vrienden die mij hebben aangestoken met het wedstrijdvirus.

Mijn doel voor 2017 is een goed resultaat neerzetten bij de Benelux Cup in Nieuwkuijk. Een thuiswedstrijd op een rondje wat me goed ligt. Daarnaast ga ik een aantal marathons rijden. Aan het eind van het seizoen wil ik een uitstapje naar het hardlopen gaan maken. Met een 10e plek bij de Tilburg Ten Miles vorig jaar heb ik ontdekt dat deze sport me goed ligt. Wanneer ik een loopwedstrijd meepak zal ik dat doen in het shirt van PT Source.

Geef een reactie