Wat is succes?

10 kg afvallen, 10 cm in omvang verliezen, of een gewicht bereiken wat je 6 jaar lang nooit meer hebt gezien op de weegschaal.

Zoals ik in het begin zei alles kan een succes zijn, ook al hangt er geen resultaat aan vast. Een succes voor mij is ook afstand doen van bepaalde gewoontes en gedachten, het doorbreken van standaard gewoontes en nieuwe uitdagingen proberen. Het laten zien aan mensen dat het eigenlijk alleen maar disipline is en niet meer dan dat.

Mijn naam is Pien ben 26 jaar jong en werk als assistent manager in een hotel. Mijn leefwijze was de afgelopen 4 maanden gezond! Het woordje sporten en bewegen staat hoog op mijn ‘hobby lijstje’ en ik vind een sportschool in combinatie met Roel een super investering. Met nu 89.5 kg op de teller vind ik dat ik een prima start heb gemaakt! Roel zorgt voor de juiste motivatie en ik krijg het blok beton niet kapot!

De eerste meelevende vraag die mensen stellen is ‘Hoeveel is er al af?’ Zeggen mensen dat omdat ze weten dat je met een verandering bezig bent of omdat ze het echt zien? Wat de reden ook is of wat de vraag ook mag zijn. Zodra mensen erover beginnen tegen mij komt er een glimlach tevoorschijn die niet meer weg gaat. Niet omdat de weegschaal mij verteld dat er 12 kilo af is, maar omdat ik me echt goed voel!

Mijn verjaardag

Ook verscheen er een extreme glimlach toen ik mijn verjaardag vierde voor mij vrienden vorig weekend. Kreeg zoveel gave cadeau’s waar ik helemaal stil van werd. Een gaaf saladeboek, een shirt met een gave opdruk, restaurantbon en van Roel kreeg ik het gave boek van Radmilo. En daarin stond zelfs een handtekening van Radmilo! Ik hoor je nu denken ‘Wie is dat in vredesnaam?’. Google maar even, waarschijnlijk herken je hem dan wel!

IMG_7473

Helaas ging ik met mijn eigen verjaardag na een borrel teveel de fout in door midden in de nacht pizza te eten met vrienden. Op dat moment voelde het super en vond ik dat ik het had ‘verdiend’. De dag erna was mijn gehele lichaam van streek. De combinatie van drank en vet eten zorgde voor een dip van 2 dagen. Mijn hemel wat een ellende was dat! Maar goed, de ene persoon gaat op vakantie en de andere persoon eet een pizza op der verjaardag! Heb me eigen er gelukkig vrij snel overheen kunnen zetten en kon het goed accepteren toen bleek dat er 0.5 kg bij bleek te zijn afgelopen vrijdag.

Leren omgaan met tegenslagen blijft soms heel moeilijk. Zo had ik bijvoorbeeld een speciale vriendschap met een vriend van mij en door bepaalde redenen is die vriendschap nu over. Dat deed enorm veel pijn, zeker gezien het feit dat ik daar mijn blijdschap enorm mee kon delen. 4 maanden geleden zou ik alles er voor over hebben om het terug in orde te krijgen! Nu merk ik aan mezelf dat ik er vrede mee heb. Heb zoveel lieve vrienden om me heen die mee leven en mij enorm steunen! Daarvoor kan ik jullie nooit genoeg bedanken!

IMG_7472

BAM

Maar Pien blijft uiteraard blunders maken! Zo ging ik 3 weken geleden nog languit in de sportschool. Moest op een step springen die elke keer hoger werd. Die week stond ie op 9 blokken. De 1e keer ging goed, alleen de 2e keer tilde ik mijn voeten niet hoog genoeg op. En ja hoor dat lag ik, languit over de step! Super voorschut! Al zei Roel gelijk dat het niet voor schut was. Neem aan dat jullie begrijpen dat er schaamte bij kwam kijken en ik zet die schaamte om in tranen, raar persoon ben ik! Daarna moest ik het nog een keer proberen, gelukkig lukte het daarna wel.

Op naar de volgende valpartij (Haha)

Pien

IMG_7396 (1)

Geef een reactie