Zo de eerste 13 weken zitten erop. En het resultaat in kg is – 7KG. Ben super blij en trots, maar dit is slechts het begin. Realiseer me maar al te goed dat ik er nog lang niet ben. Soms ben ik weleens bang dat ik de motivatie ga verliezen. Maar gelukkis is Roel er de komende tijd nog om mij hierin te begeleiden. Raar dat je soms weleens teleurgesteld in jezelf kan zijn omdat je hulp nodig hebt van andere mensen. Voorheen riep ik bijna 10 keer per maand tegen mezelf dat ik moest gaan beginnen met sporten en dat er iets moest gebeuren aan mijn ‘leefstijl’. Toen hield ik dat nog geen 24 uur vol. Nu ga ik er volledig voor en ben klaar met mezelf voor de gek houden.

De afgelopen weken heb ik trouw het programma Obese gevolgd. Niet omdat het moest, maar gewoon om te zien of ik overeenkomsten zag. En die heb ik zeker gezien. Voor degene die het ook gekeken hebben kennen de opdracht met de tracktor band wel. Die band moest worden omgegooid. Dat altijd dat zoiets niet heel zwaar kon zijn totdat Roel mij vorige keer deze leuke opdracht liet doen. Wat een heftige opdracht bleek het toch te zijn! Maar het voelde enorm krachtig na afloop. Ik keek elke keer met enorm veel verbazing naar het programma en realiseerde me eigen meer dan genoeg dat ik op tijd aan de bel heb getrokken!

Mooiste resultaat

Roel vroeg aan mij wat het mooiste resultaat was voor mezelf de afgelopen 13 weken. Moet toegeven dat ik langzaam aan het veranderen ben qua denken en reageren. Ik liep voorheen ook altijd een beetje gebogen door mensen massa’s en sprak totaal niet graag met vreemde mensen. Nu vind ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en sta ik er open voor. Hoef me niet te verschuilen achter een masker, of me eigen onzeker te voelen. Zo heb ik 2 weken geleden ruim 2 uur met mensen op het terras gezeten die ik voorheen totaal niet kende. En het rare is, heb me eigen geen moment onzeker gevoeld!

11203126_10206392631674071_143943720348973723_n

De reacties van mensen op straat of in de Albert Heijn zijn zo enorm motiverend dat ik steeds meer merk dat ik andere mensen wil motiveren. Ze begeleiden met hun ‘challenge’ en helpen en ondersteunen als het even niet gaat. Ze laten voelen hoe het is om te stralen en trots op jezelf te kunnen zijn. Zoals ik al eerder zei sommige uitdagingen kun je gewoon niet alleen doen, maar het belangrijkste is dat je daaraan moeten durven toegeven. Praten over je gevoel als het even niet lekker gaat of als je je juist super voelt!

Soms ben ik op de meest rare moment trots op mezelf, het perfecte voorbeeld was er afgelopen week. Elk jaar ga ik naar de Toppers in Amsterdam en al 3 jaar op rij zit ik op de 2e ring. Dit jaar opnieuw, rij 25! Geloof me, als ik 2 rijen hoger had gezeten kon ik het dak aanraken. Heb geen tijd gehad om de treden te tellen maar het waren er heel veel! Vorig jaar zaten we iets lager en kwam ik compleet gesloopt boven aan en kon ik bijna aan het zuurstof. Nu liep ik vol trots elke keer op en neer en merkte ik er eigenlijk niet zoveel van. Uiteraard mijn kuitspieren de dag erna waren wat gespannen, maar vooruit. Dat voelde als een enorm succes!

En nu jij!

Voor degene die de afgelopen tijd hebben gezegd ‘Ik heb geen doorzettingsvermogen voor wat jij doet’ of ‘Ik heb er geen motivatie voor hoor om dat zo te doen’ heb ik eigenlijk maar 1 boodschap; Stop met jezelf voor de gek houden, je bent sterk genoeg! Say it, mean it, do it!

Pien

IMG_7157

Geef een reactie