Hoppa

Zoals jullie vorige keer konden lezen was ik aan het toeleven naar het ‘SAR Weekend’. Dat weekend zit er inmiddels op en het was super! Heb het enorm naar me zin gehad en ben niet over mijn eigen grenzen heen gegaan. Toch een wijntje gedronken, maar niet over de top gaan hierin. Vroeger deed ik dat namelijk te gemakkelijk. En wat bleek na een week extra knallen was er opnieuw 1.6 kg af. Wat was ik super trots op mezelf!

Niet alle dagen gaan even makkelijk

Ons Tess was niet lekker afgelopen week en had mij helaas aangestoken. Dacht dat als ik ga werken gaat het wel weer over. Zit niet graag thuis en vooral niet nu. Helaas werd ik op het werk overspoeld door zenuwen en voelde ik me alleen maar zieker. Ik ben helaas iemand die ziek wordt van haar eigen zenuwen. Vroeger had ik dat bijvoorbeeld ook met mijn eigen verjaardag en Sinterklaas. Nu stiekem heb ik dat nog steeds wel maar de Sint is al gestopt met langs komen, dus heb alweer een misselijk momentje minder in het jaar. Dankzij die zenuwen ben ik van mijn werk naar huis gegaan en thuis even gaan liggen. Wou namelijk dat ik me snel weer in orde zou voelen. Ben totaal geen fan van tabletten en drankjes en probeer dus ook op eigen kracht altijd beter te worden. Helaas hielp het slapen niet echt en voelde ik me enorm futloos daarna. Wat ik 3 maanden geleden nooit zou hebben gedaan leek me nu de beste oplossing, ik ging sporten! Ik wist zeker dat ik me daarna goed zou voelen. En ja hoor, na een uurtje wandelen voelde ik me super. Heb me helaas de hele week niet helemaal top fit gevoeld. Maar door lekker te gaan sporten ging het in de avond uren zeker beter.

Begin ook steeds meer moeite te krijgen om me alleen op mezelf te concentreren. Moet mijn eigen doel voor ogen houden en me niet druk maken om andere. Op vrijdag trainde ik met Roel voorheen in een aparte zaal, nu steeds vaker trainen we in de algemene ruimte van de sportschool. Iedereen kan je daar zien. Of misschien beter gezegd, ik heb het gevoel dat iedereen me ziet. Als ik nu aan het schrijven ben realiseer ik me heel goed dat niemand daar op elkaar let, aangezien iedereen met zijn of haar eigen doel bezig is. Maar Pien van Riel denkt dat iedereen op haar let.

Ook blijf ik mezelf met iedereen vergelijken die ook maar een beetje in dezelfde situatie zit als ik. Kan er niet tegen dat ik ervoor moet knokken en een ander minder moeite moet doen, ‘Niet eerlijk’ zeg ik dan. Gelukkig is Roel wel iemand die mij makkelijk met beide benen terug op de grond krijgt. ‘Vergelijk jezelf niet met anderen, jij bent jij’ of ‘ Jij bent uniek en niet iemand anders’ zijn de duidelijke woorden van Roel.

Proberen niet op andere te letten is ook geen optie meer. Alleen hardop tegen mezelf zeggen ‘Ik zal mezelf niet met andere vergelijken want er is maar 1 Pien!’ is het juiste om te doen.

IMG_6985

 

We gaan vooruit

Nu lijkt het alsof het niet goed gaat of dat ik geen vooruit gang boek. Maar soms is het heerlijk om eerste de negatieve punten te noemen.

In veel opdrachten van Roel boek ik vooruitgang. Het hardlopen gaat steeds beter (zolang ik niet op voorbij gangers let haha), hou het steeds langer vol. Mijn lichaam raakt makkelijker gewend aan nieuwe opdrachten, bijvoorbeeld springen op een step die elke keer wat hoger wordt. Nieuw record haalde ik daarin deze week, super gaaf! De kennis in welke voeding belangrijk is gaat eigenlijk vanzelf, weet nu goed wat wel en niet kan. En mijn kleding begint te groot te worden, ik hang voortaan een beetje in mijn kleding. Heb mezelf beloofd me met mijn verjaardag (1 juli as) een super gave nieuwe outfit te passen! Heb al zeker 4 jaar geen spijkerbroek meer aangehad, kijk er nu al naar uit.

Pien

IMG_6998

 

Geef een reactie