Practise what u preach

Als je een opticien binnen loopt en de verkoper zelf draagt geen bril of lenzen oogt dat best apart. Als je een pak wilt laten aanmeten in een speciale winkel en de verkoper loopt zelf in een spijkerbroek vind ik dat best vreemd. Als je sport tesamen met een personal trainer die zelf een issue heeft met zijn of haar gewicht werkt dat niet echt motiverend. Denk dat iedereen wel zo’n voorbeeld kent of heeft meegemaakt. Met deze gedachten in mijn hoofd maakte ik afgelopen week de beslissing om terug te gaan studeren.

Zoals ik al vaker heb verteld helpt het mij enorm om andere mensen te kunnen helpen en motiveren. Net dat ene duwtje in de rug geven wat tot mooie resultaten kan leiden. Of die ene schouder zijn als iemand die echt even nodig heeft. Roel is dat nu bijna al een jaar voor mij. Alleen die band stopt uiteraard een keer en zal ik het op eigen kracht moeten gaan doen. Toch wil ik voor mezelf een manier vinden om het te kunnen blijven doorzetten en dat proberen te combineren met het stumileren van andere mensen. Dat kan voor mij maar op 1 manier en dat is terug gaan studeren. Geen bedrijfskunde, frans of management wat vele van mij zouden verwachten maar gewichtsconsulente. Daarbij vooral gericht op emotie eten, aangezien ik daar zelf heel veel moeite mee heb gehad en soms nog wel eens heb.

Is gewicht nu echt belangrijk of?

Heel lang heb ik me eigen vast gehouden aan het gewicht, het aantal kilo wat er reeds af is en hoeveel ik er nog af wil hebben. Maar realiseer me nu dat het eigenlijk alleen maar stomme cijfers zijn die ik voor 85% zelf in de hand heb. Maar waar ligt de basis daarvan, is dat onder controle te houden als je 6 keer gaat sporten. Of kun je het grotendeels onder controle houden als je voeding klopt? Heb nu inmiddels wel geleerd dat wanneer je voeding klopt je al een enorme voorsprong hebt. Dus ik ga mijn kennis uitbreiden op het gebied van voeding en dat wordt mijn nieuwe stok achter de deur. Want iemand die je advies geeft over voeding kan geen overgewicht hebben of zelf een slechte eter zijn. Of ik verder iets met de studie zelf ga doen daarna weet ik niet, maar de kennis kan ik zelf ook goed gebruiken.

unnamed

Ook denk ik dat veel mensen problemen hebben met ‘emotie eten’. Zelf ben ik er ook enorm vatbaar voor, zeker nu het weer buiten aan het veranderen is en het bijvoorbeeld sneller donker wordt. Voor mijn gevoel duren de avonden veel langer en het buiten sporten wordt minder omdat het weer het niet toelaat. Een jaar geleden rond deze periode zat ik dan ook elke keer op de bank met een zak chips of allerlei toastjes, en elke avond voelde ik me dan weer schuldig. Maar was nooit sterk genoeg om mezelf tegen te kunnen houden. Nu is er ten eerste niets in huis wat ‘verkeerd’ is en kan ik op verjaardagen en feestjes met groot gemak ‘Nee dankje’ zeggen tegen gebak, chips of andere lekkere dingen. Eten vanwege een speciale emotie blijft iets wat je zonder de juiste wilskracht niet onder controle kunt krijgen denk ik. Laat ik dan maar eens gaan uitzoeken wat de beste oplossingen zijn ervoor of hoe je het kunt tegen gaan.

SAY IT MEAN IT DO IT!

Dus vanaf heden zit ik in mijn vrije tijd nog eens met mijn neus in de boeken. Heb van sommige al de vraag gehad of ik dat wel ga volhouden met een fulltime job, eigen huishouden en het sporten. In deze ‘winterperiode’ is het voor mij een perfecte oplossing om niet doelloos op de bank te hangen in de avonduren en aan eten te denken. Nieuw doel voor ogen waar ik uiteraard met de volle 100 % opnieuw voor ga, heb er enorm veel zin in!

En wie weet leert Roel nog wel iets van mij  😉 haha

Pien

pien

 

Geef een reactie