Het combineren van een drukke baan, je eigen ‘huishouden’, met regelmaat eten en daarbij sporten kan soms de grootste uitdaging zijn die er is. Dat maakte ik de afgelopen 2 weken mee, waardoor ik het ook even niet zag te zitten. Kwam in mijn eigen gemaakte planning ineens enorm tijd te kort, en dat zorgde voor de nodige frustratie. Thuis, op de werkvloer maar ook tussen mij en Roel.

9 tot 5 mentaliteit? No way

Heb nooit een 9 tot 5 mentaliteit gehad en al sinds dat ik gestopt ben met school werk ik onregelmatig, en ik vind het heerlijk! Mensen zeggen weleens tegen mij ‘Zoek toch lekker een baan waarbij je weet wanneer je klaar bent’, dan moet ik altijd lachen. Denk dan vaak bij mezelf ik ben vrij als andere mensen moeten werken, dat betekend rust in de winkels, rust op straat en rust op de sportschool. Afgelopen week op het werk was het drukker dan verwacht en moest er een stapje extra worden gezet. Geen probleem, dat hoort erbij. Maar door extra ‘rare’ diensten te moeten werken kwam mijn planning compleet in de war en had ik kort door de bocht ‘Geen Tijd’. Dat probeerde ik ook uit te leggen aan Roel alleen kwam dat niet helemaal over en begrepen we elkaar verkeerd. Dat zorgde er bij mij voor dat ik vol frustraties zat die ik niet kwijt kon, had ineens zin in een frietje en een kaassouffle! Maar ik kon de verleiding omzetten en ging uiteindelijk maar een stuk wandelen om het van me af te zetten, en het hielp godzijdank!

Roel en ik troffen elkaar op maandag, aangezien ik de vrijdag ervoor ‘geen tijd’ had, en het viel gelijk ter sprake. Nadat ik het gehele verhaal qua werk had uitgelegd begreep hij het, gelukkig! Maar toch is het niet verstandig om te zeggen ‘Heb geen tijd om te gaan sporten’, ik moet zorgen dat ik creatief wordt in de manier van sporten. Door middel van een keer extra de trappen op en af te lopen of om bijvoorbeeld buikspieroefeningen te doen voor het slapen gaan. Het is lastig om soms te moeten doorzetten als ik thuis kom van een dag werken, maar zoals ik al eerder zei; Ik doe dit voor mezelf dus zal daar zelf creatief in moeten worden! Na die maandag had ik 3 dagen te tijd om zelf te sporten voordat ik Roel opnieuw zag en dat ging goed. Het trappenhuis in mijn appartement blok wordt toch niet gebruikt dus daar kon ik me gang gaan, extra wandelen en extra naar Hart for Her zorgde er vrijdag voor dat ik terug perfect in mijn vel zat, ik had het terug onder controle!

no-time-is-no-excuse

Het sterker maken van mijn lichaam door middel van krachttraining

Tijdens de training ligt de focus nu vooral op krachttraining en buiten die lessen om werk ik zelf aan mijn conditie. Squaten met ongeveer 40 kilo in je nek is in het begin een hel en leek een extreme onhaalbare uitdaging. Maar toch lukte het me! Ken je die mannen in de sportschool die je hoort ‘kreunen’ omdat ze 100 kilo proberen op te drukken of te pushen? Soms hoor ik ook bij die club en moet ik er zelf enorm om lachen. Maar je wilt dat gewicht gewoon kunnen tillen en daar wil je alles voor geven. De spierpijn die ik nu soms voel is echt niet te doen. Loop soms als een pinguin en kan lastig naar de WC, wat uiteraard ook weer zorgt voor de nodige lachmomenten! Gelukkig sta je allemaal in de sportschool voor je eigen doel en voelt het ook niet voorschut als het me niet ineens lukt. Wie had dat gedacht? Dat ik me niks van andere zou aantrekken daar? Een half jaar geleden vond ik het al voorschut als ik binnen 2 minuten me eigen kapot zweette.

Bedankt allemaal

Ook had ik een half jaar geleden nooit een foto van mezelf online gezet zoals ik 2 weken geleden heb gedaan! Uiteraard heb ik getwijfeld of het nou helemaal slim was om dat nou wel te doen. Maar dankzij alle support en motivatie afgelopen week vond ik het ‘een volgende stap’. Wil jullie dan ook op deze manier ontzettend bedankt voor jullie super gave en motiverende reacties, telefoontjes en berichten! Over een half jaar maar weer een nieuwe foto, wie weet extreem gespierd (haha)

Pien

IMG_7951

Geef een reactie