Mijn leukste en meest aparte hobby is toch wel mijn ‘Efteling Tik’. Heb nu al ruim een jaar samen met mijn zusje een abonnement op de Efteling, gewoon omdat het kan! Wij gaan regelmatig even een rondje achtbaan doen, als is het maar voor een uurtje. Hoe gaaf is het dat je het park inloopt een rondje achtbaan doen en daarna weer weg bent! Afgelopen week zijn we ook even samen geweest en uiteraard begonnen we met een rondje in de Baron, geweldige attractie! Daarna naar Joris en de Draak. Voor degene die de achtbaan kennen daar ga je samen in een karretje zitten en moet je samen in een soort riem. Voorheen moest die op het uiterste, dat hij niet langer kon. Nu konden we hem gewoon aantrekken en mocht hij een stuk korter zijn! Dat voelde als het succes van de dag!!

Nieuwe Patronen

Ruim 3 weken verder, ruim 3 weken met een nieuw eetpatroon ‘gewerkt’. Ruim 3 weken me hier lichtelijk aan mogen irriteren en ruim 3 weken de tijd gehad om eraan te mogen wennen.

Het is begrijpelijk dat je het voedingspatroon moet aanpassen op het moment dat je meer gaat trainen. Dus ik kreeg er wat extra calorieën bij die ik mocht ‘verwerken’ op een dag, het werd gedeeltelijk aangepast in de hoeveelheid. Doordat Roel een vast patroon maakt in de voeding kan ik zelf niet afwijken als ik me er strik aan hou. Dat betekend dat ik niet meer verdwaald rond loop in de Albert Heijn wat ik precies moet hebben. Ook is het makkelijker omdat ik dan niets extra’s in het karretje leg. Toch blijven sommige dingen extreem lastig en moet ik extra trainen om bijvoorbeeld een broodje eraf te trainen, maar goed dat heb ik er soms wel voor over.

IMG_8114

Waar een wil is, is een weg!

De laatste tijd heb ik veel mensen gesproken die tegen mij zeggen ‘Ik kan echt niet wat jij kunt’ of ‘Dit zou ik nooit volhouden’. Stel jezelf eens de vraag waarom je het niet zou kunnen of waarom dat je het niet zou vol houden? Er zijn inderdaad overal verleidingen die je moet weerstaan, en ja met een zak chips op de bank zaterdag avond TV kijken klinkt veel beter dan TV kijken met een groenteschaal zonder dipsaus. Soms zijn er ook zoveel verleidingen die je niet in de gaten hebt.

Zo zat ik gedeeltelijk tijdens het schrijven van deze blog ‘Heel Holland Bakt’ terug te kijken, echt een wereld idee vindt je niet?! Terwijl ik helemaal niks om taart, koekjes of soesjes geef heb ik er ineens enorme zin in. Gelukkig duurt het programma maar een 1 uur en ben ik niet zo’n held in de keuken dus een taart bakken en opeten daarna is geen optie voor mij. Natuurlijk kun je gaan zappen van kanaal maar geloof me op het moment dat je daaraan begint kom je er achter dat er overal eet reclames zijn! Op een feestje kun je de verleiding ontlopen, gewoon een kwestie van aan de andere kant van de hapjes gaan zitten. Maar dat grote gele bord aan de afrit Goirle aan de A58 kan ik niet zomaar verplaatsen. Elke dag rij ik daar opnieuw langs en elke dag opnieuw hoop ik dat die afbreekt. Ja ik bedoel de grote gele M. Dan heb ik een nog een verleiding die je onbewust niet kunt ontlopen maar die extreem lastig kan zijn. Zo ging ik met mama ergens koffie drinken en we bestelde beide cappucino. Daar zat niet alleen suiker bij maar ook een klein glaasje slagroom, stukje brownie en een glaasje water. ‘Hallo, wie verzint het? Ik wil gewoon capuccino!’

Toch liet ik het staan. ‘Waarom?’ Zoals ik al zei, ik wou alleen capuccino. Zolang je iets echt wil zal het altijd lukken! Jij hebt tenslotte zelf de touwtjes in handen.

Pien

IMG_7396 (1)

Geef een reactie

×