Tik, tik, tik, tik…

Zo tikt iedere seconde haast ongemerkt voorbij. Weer een seconde, minuut, dag, etc. dichter bij mijn grote dag!!!

Volgend jaar in de maand augustus is het zover, mijn grote liefde Ted en ik gaan trouwen. 1 grote roze wolk, en suuuuper spannend en leuk allemaal!Als een echte perfectionist en als iemand die al jaren haar droombruiloft op haar Pinterest klaar heeft staan, is voor onze bruiloft inmiddels dan ook haast alles al van A tot en met Z tot in de puntjes geregeld. Lekker relaxed, ruim op tijd, 0,0 stress en een laag bridezilla gehalte…

Totdat het op mijn trouwjurk aankomt. Stress, paniek!! Niet omdat er geen mooie jurken zijn, maar omdat ik volgens mezelf nog lang niet ‘jurkproof’ ben. Al jáááren zeg ik tegen mezelf dat ik op mijn slankste (en in mijn ogen dan ook automatisch het mooiste) wil zijn op deze dag. Het komt nu alleen wel érrug dicht bij, en ik ben absoluut niet op mijn slankste of op het punt waar ik wil zijn.

Eigenlijk heb ik DE jurk al gevonden. In september ga ik deze definitief bestellen.. Mezelf helemaal op laten meten, en de juiste maat daarop af stemmen. Tijdens het passen in juni heb ik in de winkel al aangegeven dat ik nog wat kg’s wil verliezen voor de grote dag en daarom nog even wacht met het bestellen van de definitieve jurk, en daarnaast heb ik de vraag neergelegd hoe dit dan in zijn werking gaat voor het bepalen van de juiste maat. Degene die mij hielp gaf aan dat haast iedere bruid dit zegt/wilt, maar haast geen 1 bruid hierin slaagt (AU). Daarom besteld men vaak de feitelijke maat en kan men de jurk altijd innemen. Men maakt namelijk te vaak mee dat een bruid aangeeft veel af te willen vallen, en dat ze vervolgens een te kleine jurk heeft omdat het afvallen niet gelukt is..

IMG_5936

En nu?

Deze opmerking van deze verkoopmedewerker en daarnaast de eeuwige struggle en het gejojo tegen die kg’s.. hebben mijn ogen weer eens doen openen.. MIJ gaat het namelijk wel lukken.. Niet enkel woorden, maar ook daden en resultaten. Als het me nu niet lukt… Wanneer zou het me dan wel lukken? Dit is toch hét moment? Hoe geloofwaardig kan ik mezelf nou nog vinden als het me nu niet lukt? Het is nu of nooit. Punt.

Hoe ga ik dit alleen op een verantwoorde wijze aanpakken? Snel afvallen met een crashdieet is dit keer geen optie… Dat heeft me alleen maar veel gejojo en uiteindelijk extra kg’s gebracht. Ik sport momenteel al 2 keer in de week met een personaltrainer, dit is voor mijn gevoel alleen niet voldoende.. Ik wil meer gaan sporten. En daarnaast moet ik mijn voeding op orde gaan krijgen, dit lukt me momenteel niet.

Source PT

Precies op het moment dat ik op zoek was naar een goed plan, zag ik bij Roel / Source PT een berichtje op Facebook voorbij komen over de Small Group training!

Deze small group training bestaat onder andere uit;

Dit leek mij wel wat! Dit zou een super aanvulling zijn op de trainingen die ik al heb staan. Meteen heb ik Roel hierover gemaild, en de smallgroup training zou per 12 juli van start gaan. Perfect! Enthousiast en gemotiveerd ben ik hier 12 juli dan ook mee begonnen.

De trainingen zijn super leuk en afwisselend. Ik kijk echt iedere keer weer uit naar de dinsdag en donderdag om met dit leuke clubje te sporten. Ik kan deze trainingen dan ook echt voor iedereen aanraden… Voor iedereen die extra begeleiding nodig heeft tijdens het sporten, waar 1 op 1 training te duur voor is,  die zin heeft om te sporten met een leuk gemotiveerd clubje of wat voor reden dan ook!

IMG_5958

Perfecte combinatie van aandacht en motivatie

Max geeft deze trainingen, en is heel alert op het juist uitvoeren van de oefeningen. Wanneer je in een verkeerde houding je oefening uitvoert, corrigeert hij je waar nodig. De grote van de groep is precies goed, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Ook de combinatie met mijn andere 2 trainingen in de week is de smallgroup training super goed te doen, je kan daarnaast natuurlijk altijd op je eigen tempo trainen. Wat ik zo fijn vind aan deze smallgroup-trainingen, is dat je echt voor en op jezelf traint. Je ziet vaak bij bootcamps en groepstrainingen dat je met elkaar sport of spelletjes doet.. Hier ben ik totaal geen fan en voorstander van. Lekker sporten op je eigen maximale kunnen!

Momenteel ben ik onder andere ook aan het trainen/conditie aan het opbouwen om straks op 9 oktober met een groepje van Source PT mee te kunnen doen met de Muscle Run in Chaam. Iets wat eigenlijk ver buiten mijn comfortzone ligt.. Maar ik ga er gewoon voor. Als ik eerlijk ben, gaan de kg’s momenteel nog wel erg langzaam.. Maar dit is volledig aan mezelf te wijten omdat ik mijn voeding gewoon heel moeilijk op orde krijg.

Voeding is key

Helaas komt hier ook weer in naar voren dat het grootste gedeelte van je resultaten (wanneer je af wilt vallen) in je voeding zit.. Ik heb weleens gehoord dat 80% van je resultaat uit voeding zou bestaan en 20% uit sport, was dit maar andersom..De app die Roel hiervoor heeft helpt me wel goed! Geen vaste voedingsschema’s waar ik me aan moet houden, maar een vast calorie aantal per dag, verdeeld in percentages met eiwitten, vetten en koolhydraten die je dagelijks moet eten. Echt super fijn en voor mij toch wel echt de manier! Zo plan ik nu een dag vooruit wat ik ga en kan eten, rekening houdend met ‘de bijzonderheden’ die je dan op die dag hebt. Super fijn!

Hopelijk kan ik jullie over een tijdje nog een keer updaten met (mooie!) resultaten, en natuurlijk over een jaar met een foto van een super slanke bruid! 😉

Succes allemaal!

En wie weet tot ziens bij de smallgroup-traingen en de Muscle Run?

XoXo Laura

unnamed (3)

Geef een reactie