Het achterste van mijn tong laten zien

Zoals ik vorige keer vertelde was ik inmiddels 10 kilo kwijt, dit zijn er inmiddels 13! Het voelt super maar helaas draagt het ook een nadeel met zich mee. Het voelt alsof ik mijn leven reeds helemaal heb omgegooid en dat ik de ‘beste Pien’ heb laten zien. Maar het moment dat ik hoorde dat er 13 kilo vanaf was leek het alsof er een last van mijn schouders afviel, het voelde alsof het genoeg was. Terwijl ik wel tegen iedereen zeg dat ik er nog niet ben en dat ik pas net over de helft ben. Of dat ik er nog minimaal 12 kilo vanaf wil hebben. Toch merk ik dat ik net als vroeger een beetje aan het ‘opgeven’ ben. De motivatie die ik in het begin had om elke dag te gaan wandelen of sporten is/was ver weg.

IMG_7541

Het werd dus hoog tijd om het boek open te gooien tegenover Roel. Dit ging uiteraard niet met een glimlach maar met vele tranen. Voorheen was ik echt een opgever als het over mijn eigen lichaam ging. Was altijd na een paar maanden of misschien zelfs weken klaar met een sportschool. Kon ik geen tijd meer voor vinden terwijl ik er eigenlijk gewoon tijd voor moet maken. Samen met Roel hebben we besloten om terug te gaan naar het begin. Overal de rem weer op en de motivatie terug aansterken. Dat betekend dat ik elke dag moet vertellen aan Roel wat ik heb gedaan aan beweging en hoe het eten is gegaan. Een keuze heb ik, maar het is een duidelijk keuze. Linksaf is fout, terug naar ruim 100 kilo en gehele dagen op de bank liggen en veel eten. Rechts is goed, blijven bewegen. Tijd maken om te gaan sporten en de juiste hoeveelheid voeding hanteren. Tijd om op die kruising een keuze te maken en volle overtuiging naar rechts gaan. Omdat links een weg is die ik nooit meer wil mee maken. Soms voel ik mezelf helaas heel alleen in deze uitdaging en doe ik niets met dat gevoel. Ik sluit mezelf dan op na het werken en ga op tijd naar bed. Hoog tijd om sportafspraken te maken en een duidelijk planning voor mezelf te maken in een week. Ook eerder aan de bel trekken en niet te ontploffen tijdens een training met Roel.

Uitdagingen

Wat voor mij vroeger een feestweek was werd dit jaar echt een uitdaging. De Tilburgse Kermis duurt gelukkig ook maar 10 dagen, en mijn lievelingsattractie is de Amstel Bierhal. Hollandse muziek 10 dagen lang en een lekker biertje. Om daarna een rondje te lopen en op elke hoek van de straat iets te kunnen eten. Vrienden van mij zeiden een half jaar geleden altijd dat ik niet gezellig kon zijn zonder drank en dat ik de hele tijd chagrijnig keek. Dit jaar besloot ik om met een goede vriend op de laatste zondag van de kermis toch maar even te gaan, met de auto! Het was een geweldige avond met alleen maar spa rood, heb me nog nooit zo stoer gevoeld. Vorig jaar vond ik ook dat ik op elke plek op de kermis iets moest eten, het was tenslotte maar 1 keer kermis. En het viel toch niemand op om overal te eten, dat was standaard met de kermis. Nu zorgde ik voordat ik een rondje ging lopen dat ik thuis voldoende had gegeten.  Zo kon ik de verleiding van geuren en aanzichten beter aan, en het heeft geholpen! Heb alleen een yoghurt toetje gegeten in de stad.

IMG_7542

Terug naar het begin

Back to the beginning! Terug beginnen vanaf een ‘nulpunt’. Zorgen dat ik ten aller tijde de beste Pien laat zien en geen voldoening nemen met het gevoel van het verliezen van een paar kilo. Iedereen wil toch gelukkig zijn met zichzelf? Laat de volgende uitdaging maar beginnen!

Pien

IMG_7543 (1)

Geef een reactie

×