Een korte samenvatting

Wat gebeurd er als je sommige dingen niet in de hand hebt met je gevoel? Als je een emotie eter bent ga je dan gelijk aan ‘de vreet’ als het even niet goed gaat? Hoe leg je je neer bij beslissingen waar je het zelf eigenlijk niet mee eens bent? Waar haal je de motivatie en wilskracht vandaan om toch door te gaan?

In deze 4 vragen heb ik gelijk mijn afgelopen 4 weken samengevat, het waren 4 ellendige maar ook leerzame weken.

Hoe het begon

Het begon met de Sinterklaas periode, waarbij je overal met je neus op chocolade, pepernoten en andere lekkere dingen wordt gedrukt. Heb nooit echt veel gegeven om chocolade maar nu had ik er moeite mee, zeker omdat de letter P voor het oog best veel chocolade bevat!

Daarna had ik wat leuke dagen weg gepland met vriendinnen wat het altijd een soort van lastig maakt omdat je niet je eigen koelkast hebt met eten, maar ook tijdens die dagen heb ik mezelf ervan kunnen weerhouden niet te ver te gaan.

Toen gebeurde het, ik kreeg extreem last van me rug en moest naar de dokter. Het bleek spit te zijn in me rug waarbij ik zoveel mogelijk rust moest houden. Het advies was dan ook ‘probeer rustig te bewegen, veel te rusten en voorlopig niet gaan sporten’. Het liefste wou ik tegen haar zeggen ‘Hallo ik kan niet zomaar niet gaan sporten’, maar ik hield het netjes en nam haar advies maar serieus. Dat voelde echt als een domper, zeker omdat ik tegen het einde van het jaar nog wou knallen!

Toen waren daar de kerstdagen, gelukkig moest ik er een aantal gewoon werken dus had ik geen 3 diners op de planning staan zoals vele andere. Kerstavond heb ik bij mn familie doorgebracht en zij hebben op alle gebieden rekening met mij gehouden. Het diner was verantwoord en heerlijk!

Maar het eten bleef lastig voor me, ik voelde na elke maaltijd me net een ballon en had soms het gevoel dat ik opzwelde en weer 5 kg zwaarder werd. Doordat ik alleen maar kon lopen en liggen werd ik voor mijn gevoel met de dag slapper en kreeg ik mezelf niet meer uit bed. Heb vaak mijn dagboek/schrijfboek doorgebladerd en me heel vaak de vraag gesteld waarom ik me nu niet beter ging voelen. Voorheen deed ik dat gelijk nadat ik mn boek had doorgelezen.

En mochten de kerstdagen nog niet genoeg zijn geweest kwam daar ook de jaarwisseling achteraan, gelukkig mocht ik werken! Geen verleidingen, geen vreetbuien, geen hele flessen wijnen en champagne zoals andere jaren. Maar gewoon op tijd naar bed en de dag erna gaan werken.

De turnover

Afgelopen week voelde ik me eindelijk weer wat fitter en had ik met Roel besloten om langzaam weer terug te beginnen met het trainen. Na 4 weken vertrok ik met lood in me schoenen naar de sportschool, ‘Waar was de Pien van ruim een maand geleden?’ ‘Wat zou de schade zijn van deze slappe 4 weken?’, dat antwoord kwam vrij snel. Gaf gelijk aan Roel aan dat ik wou weten wat het gewicht was zodat ik voor mezelf een duidelijk beeld had. Want geloof me, je weegschaal thuis geeft altijd iets anders aan dan in de sportschool!

Bonnetje kwam eruit en ik bleek te zijn afgevallen, en ik had de -20kg gehaald! Vanaf dat moment was ‘de Pien’ van ruim een maand geleden terug! Wat een super gaaf en zelfverzekerd gevoel gaf dat, ik had het ook gered door alleen al op mijn voeding te letten! Yesyesyes we konden weer voluit trainen en dat hebben we gedaan ook. Uiteraard merkte ik dat ik een stapje terug moest doen en opnieuw moet gaan opbouwen. Maar daarbij heb ik gelijk een nieuw doel voor mezelf gemaakt. Ik ga 21 maart naar Aruba voor vakantie en dan moet er 26 kg af zijn!

12509542_1694324320806554_6566737435328273200_n

 Wijze raad

Vandaag vertelde Roel mij iets over wat hij had gezien op televisie en dat advies wil ik aan iedereen meegeven die als goede voornemen heeft om te ‘gaan afvallen’.

Geef jezelf de tijd om te wennen aan nieuwe patronen, uitdagingen en levensstijlen. Je kunt niet alles aan jezelf veranderen, maar door juist 2 dingen aan te pakken (bij mij was dat eten en sporten) ben ik een zoveel betere versie van mezelf geworden. Ik kan mensen inspireren en motiveren omdat ik weet hoe zwaar het kan zijn.

Dus kies in de komende 2 weken een random datum uit op de kalender en zeg tegen jezelf dat het tijd is om opzoek te gaan naar je leukste, mooiste, gezelligste en beste versie!!!

Say it, mean it, do it!!

Pien

pien

Geef een reactie