“Kom op…tot het gaatje!!”

Stel je voor: Je staat al 1 minuut lang een bal van 12 kilo boven je hoofd te gooien en weer op te vangen, vervolgens mag je gedurende 1 minuut 2 zware touwen van 8 meter lang in beweging houden en tot slot nog even “planken” zolang als je kunt.

Kun je dan voorstellen dat je dan geen gaatjes meer hebt… Nou, ik inmiddels wel. Wonderbaarlijk genoeg blijk ik toch elke keer weer kracht en energie te vinden om een stapje verder te gaan. Iets wat ik na de 1e training nooit had verwacht te kunnen. Mede dankzij Dave die er elke keer weer voor zorgt dat de training vol afwisseling zit begin ik het zelfs leuk en fijn te vinden om te trainen. En dat na 3,5 week trainen.

Wat is er al veel veranderd. In mijn hoofd voel ik me al 30 kilo lichter. Jammer dat je dat in de spiegel nog niet ziet, maar dat begint langzaam ook te komen. Wonderbaarlijk wat het met je doet. Ik voel me vitaler, energieker en gezonder. Ik krijg meer conditie en mijn broeken worden langzaam aan allemaal te groot.

IMG_20160624_130623227

Gaat het alleen maar goed? Op wat humeurwisselingen in de 1e twee weken na eigenlijk wel. Ik betrap me vaak op de gedachte waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan? Raar eigenlijk. Vier weken geleden zag ik er nog als een Mount Everest tegen op en nu ik de top heb beklommen en langzaam aan de afdaling begin, gaat het zo makkelijk. Des te meer besef ik dat het echt een mentaal gevecht is geweest en natuurlijk af en toe nog is. Maar eenmaal begonnen is het nog leuk ook. Ik sta versteld van de veerkracht en het aanpassingsvermogen van mijn eigen lijf.

Wat ik nog wel lastig vind is de extra tijd die het voor mijn gevoel nog kost. Nadenken over wat we gaan eten. Er voor zorgen dat we afwisselen. Elke ochtend mijn salade voor de middag klaarmaken en niet denken vandaag kijk ik wel wat ik vanmiddag eet. Alles invoeren in de app. Overigens een aanrader! Te vinden in de app store: virtuagym, calorieën teller (appeltje als icoon).

Ons hele huis ligt tegenwoordig vol met gekleurde notitiebriefjes met daarop ingrediënten en aantal gram. We hebben een nieuwe gast aan tafel met een eigen plekje: de weegschaal. Na het eten mag Teun nog even buitenspelen, want papa en mama moeten eerst nog even calorieën invoeren. Overigens wordt alles in huis nu gewogen, ook de LEGO en de PLAYMOBIL. Aan Teun gaat het verder min of meer voorbij. Hij vindt het al heel gewoon, de weegschaal op tafel en het sporten van papa en mama. Af en toe krijg ik wel commentaar: Mama, eten we nu alweer alleen maar gezond?!”. En hij is toch veel sterker want hij zit al veel langer op judo.

IMG_20160613_182152884

Resultaat

Afgelopen maandag ben ik voor het eerst weer op de weegschaal gaan staan. Dat was wel even heel spannend. Leuk dat je het merkt aan je kleding maar het is toch ook leuk om het in cijfers bevestigd te zien. Sinds 23 mei ben ik 6.7 kilo kwijt, maar liefst 9.5 kilo aan vetmassa en mijn BMI is 2.1 punt gezakt! Ook Ulbe is al ruim 7 kilo lichter! Dus ons avontuur is meer dan goed gestart en we zijn benieuwd wat het ons nog meer gaat brengen.

Tot slot wil ik ook graag jullie bedanken voor alle lieve, leuke en motiverende berichtjes op facebook, onder deze blog, persoonlijk  en via de email. Deze helpen enorm om gefocust te blijven. Ik, op mijn beurt, hoop door mijn verhaal te doen weer anderen te inspireren tot het nemen van de grote stap, die, als je hem eenmaal genomen hebt, niet zo groot meer blijkt te zijn.

IMG_20160702_132846212 (1)

Tot de volgende keer allemaal.

P.s: Vond je het leuk om mijn blog te lezen?

Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op FacebookLinkedInTwitter en Google+, want zo kunnen mannen en vrouwen die bezig zijn met afvallen ook profiteren van de inzichten die ik met jullie ga delen.

Groetjes Mascha

teun op de boot

Geef een reactie