Hallo allemaal,

Mijn naam is Reem van Buggenum en ik ben de vrouw van Roel. Na een pittige zwangerschap is de tijd aangebroken dat ik weer mag gaan sporten. Ik kijk er heel erg naar uit om weer lekker wat tijd voor mezelf te hebben en aan mijn vitaliteit te gaan werken onder leiding van Source PT. De komende weken ga ik jullie op de hoogte houden van mijn reis. Ik wil jullie laten zien dat het moederschap geen reden is om niet aan je gezondheid te werken. Natuurlijk zal alles niet alles van een leien dakje gaan en zullen de resultaten de ene week beter zijn dan de andere week. Ik zal mijn ervaringen op een zo realistisch mogelijke manier proberen te omschrijven in mijn blog. Zowel de positieve als de negatieve.  Zo hoop ik vrouwen die gaan bevallen of net zijn bevallen te inspireren.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik het niet makkelijk gehad. De eerste 3 maanden was ik veel misselijk en ontzettend moe. Tijden het tweede trimester ging het gelukkig een stuk beter en zijn we ook nog op vakantie gegaan naar Thailand. Even heerlijk genieten met z’n 2-en en de kleine in mijn buik.  Tijdens het derde trimester keerden de ongemakken weer terug. Continue duizelingen, kortademig, slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Het gegeven echter dat er over een paar maanden een kleintje zou zijn en de steun van mijn man hielden me op de been.

En toen op 9 december 07:00 in de ochtend braken mijn vliezen. Holy shit, 4,5week te vroeg en ik was er nog niet op voorbereid. Ik was immers uitgerekend op 10 januari. Onze cursus samen bevallen stond zelfs gepland voor 10 december. We hebben toen snel alle spullen gepakt en zijn naar het ziekenhuis gereden. Om 11:25 kwam Romeijn via een keizersnede ter wereld.

We gaan aan de slag

Vandaag vond de eerste afspraak met Marvin plaats. Het intake gesprek bestond uit een leefstijl analyse waarbij dieper werd ingegaan op mijn huidige levensstijl. Zo werd er gevraagd naar mijn medische geschiedenis, medicijngebruik, beroep, vrije tijd en gezondheid. Ik moest bepalen waar mijn stressfactoren lagen en beoordelen hoe mijn slaappatroon is. En dat is nog wel een dingetje zo kort na de zwangerschap.

We gingen verder met het analyseren van mijn huidige voedingspatroon dmv een voedingsscan. Zo kreeg ik inzicht of er genoeg variatie in mijn voedingspatroon zat en kwam ik er achter dat er best wat voedingsmiddelen zijn die ik wel lust maar eigenlijk niet eet. Ook werd er aandacht besteed aan het verschil tussen mondvoeding en celvoeding en werd er bekeken waar mijn struikelblokken lagen. We hebben 3 afspraken gemaakt waar ik me de komende weken aan ga houden:
1. Alleen in het weekend 2 blokjes chocolade per dag
2. 2,5 liter water/thee per dag drinken
3. Structuur aanbrengen in de eetmomenten

Voor de komende week ga ik bijhouden in de app van Source PT wat ik zo allemaal eet en drink op een dag. Ik ben heel benieuwd welke inzichten me dit gaat geven omtrent mijn voeding.

Na de scan gingen we de zaal in en werd mijn lichaamscompositie gemeten. Bij Source PT gebruiken ze de weegschaal alleen voor een indicatie van het gewicht en vet %, daar dit continue varieert. Het is natuurlijk ook fijn om niet iedere week op de die weegschaal te moeten staan. Daar zag ik echt tegenop. Ik moet vanaf nu iedere week voortgangsfoto’s maken en van 7 plekken op mijn lichaam de omtrek van een lichaamsdeel meten. Hierdoor maak ik mijn vooruitgang visueel en is de druk van het verliezen van ‘kilo’s’ af.

IMG_9075

Marvin heeft vervolgens nog een paar testen afgenomen om te bekijken hoe het met mijn bloeddruk, kracht en conditie gesteld was.

Als laatste werd een houdings- en bewegings assesment afgenomen. Ik moest een paar squats maken en aan de hand hiervan kon Marvin zien of er spieren waren die mogelijk overactief of onderactief waren. Bij mij was duidelijk te zien dat dat mijn rug hol was. Hier zal dan ook in het programma rekening mee gehouden gaan worden. Het programma wordt immers op maat gemaakt met alle informatie die vandaag verkregen is uit het assesment.

Om nog even aan een paar oefenigen te proeven had Marvin de volgende oefeningen voor me:

Plank: om het verstevigen van mijn core spieren. Een sterke core is immers de basis van veel oefeningen.
Ball wall Squat: een oefening waarbij je met een grote bal in de rug een squat maakt tegen de muur
SAQ drill: loopoefeningen in een speedladder om aan mijn conditie te werken.

Zo en dit was mijn eerste stap naar een vitale levensstijl. Het was best pittig en confronterend om je zo te moeten overgeven maar het is uiteindelijk voor een goed doel: ME……..

Mijn beginsituatie:

Gewicht: 70,2 kg
Vet %: 37,5 %

Steptest: 130, Poor
Bloeddruk:110/70

Nek: 33 cm
Borst: 89 cm
Taille: 82 cm
Heup: 104 cm
Rechter bovenarm: 31 cm
Rechter bovenbeen: 66 cm
Rechter kuit :31cm

Zoals verteld ga ik jullie iedere 2 weken op de hoogte houden van mijn vorderingen. Tot over 2 weken allemaal.

P.s: Vond je het leuk om mijn blog te lezen?

Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+, want zo kunnen vrouwen die gaan bevallen/ zijn bevallen ook profiteren van de inzichten die ik wekelijks met jullie ga delen.

Groetjes Reem
IMG_0177

Geef een reactie