Hallo allemaal,

Het is alweer 2 weken geleden dat ik mijn eerste blog heb gepost. Ik moet zeggen dat het best een grote stap voor me was om alles zo maar op internet te zetten. ‘Wat gaan mensen van mij vinden’, ‘doe ik het wel goed’, ‘kan ik mensen wel inspireren’? Dit waren een paar vragen die door mijn hoofd gingen. Uiteindelijk heb ik met de hulp van Marvin de knoop door gehakt en besloten al mijn angsten en onzekerheden opzij te zetten en er vol voor te gaan. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alle lieve, mooie reacties die ik heb mogen ontvangen. Als het even tegenzit denk ik hieraan en motiveert me dit enorm om er weer lekker tegenaan te gaan.

De eerste 2 trainingen vielen me heel zwaar. Ik ben een nieuwe moeder en ik vond het heel lastig om Romeijn, zo heet ons zoontje, achter te laten bij Roel. Ik weet dat hij in zeer goede handen is maar toch had ik last van een enorm schuldgevoel. Het gekke is ook dat ik tijdens de training goed probeer om Marvin te volgen maar in hoofd hoor ik Romeijn om aandacht vragen. Herkennen jullie dit? Daarnaast was het ook best heftig om te ervaren dat mijn lichaam niet meer wilde doen wat mijn geest nog dacht te kunnen. Ik ben altijd vrij sportief geweest en nu heb ik zelfs moeite met de meest simpele oefeningen. Een zwangerschap is echt een aanslag op je lichaam. Ik merk dat ik ontzettend moe ben en door de slapeloze nachten heb ik moeite met concentreren en is mijn coördinatie en balans verstoord.

Training

Nadat in de eerste training de beginsituatie is bepaald is Marvin thuis voor mij aan de slag gegaan met het periodiseren van het programma. Welke oefeningen zijn geschikt voor me op welk moment? Hoeveel herhalingen dien ik uit te voeren en in welk tempo? Hoe lang duurt de rust tussen de oefeningen door? Hoeveel sets moet ik van elke oefening doen? Welke oefeningen moet ik met elkaar combineren enz. Zoals je ziet is het niet zo makkelijk om dit allemaal zelf te doen en daarom wil ik graag trainen met een Personal Trainer. Hij verteld me wat ik moet doen, ik lever het werk en het resultaat is het gevolg.

Ik zal de volgende blog wat dieper ingaan op de training zelf, maar eens trainingssessie is altijd opgebouwd in de onderstaande volgorde. Hierdoor komen alle facetten van training aan bod.

Foamrollen

  1. Stretchen
  2. Warming up
  3. Core en Stability
  4. Balans
  5. Plyometrische
  6. SAQ (speed, aguility, quickness)
  7. Weerstand oefeningen
  8. Cooling down

 Voeding

Op het gebied van voeding heeft Marvin mij gevraagd om alles wat ik eet en drink bij te houden in een eigen app die Source PT heeft. Dit is ontzettend handig en alleen al in de eerste paar dagen heeft me dit enorm veel inzicht gegeven in hoeveel ik aan energie binnenkrijg, wat voor voedingsstoffen er in welke producten zitten en ook hoeveel er in een product zit. Marvin heeft voor mij bepaald wat ik per dag aan energie binnen mag krijgen. Hij heeft me uitgelegd dat als ik minder energie binnen krijg dan dat ik verbruik, en dit een lange tijd volhoud, ik gewicht ga verliezen. Dit heet een negatieve energiebalans. Hierbij moet ik echter wel rekening houden dat het tekort niet te groot is daar ik ook borstvoeding geef.  Al met al duidelijke informatie en zeer leerzaam om mee aan de slag te gaan.

 Mindset

Ook op het gebied van mindset is Marvin ook een steun en toeverlaat. Hij toont interesse door vooraf aan de training wat vragen te stellen zodat hij het niveau kan aanpassen op hoe ik me voel op die dag. Vorige week was ik nl ontzettend moe doordat Romeijn heel de nacht en overdag onrustig was geweest. Marvin stelt mij open vragen zodat ik zelf leer nadenken over hoe ik de situatie kan beïnvloeden en naar mijn hand kan zetten. Ook geeft hij me veel waardevolle tips die ik kan gebruiken in mijn dagelijks leven. Zo maak ik dus ook stappen op het gebied van mindset en groei ik ook op persoonlijk vlak. Loslaten is daar 1 van.

IMG_9075                                                  IMG_9169 (1)

Start 26-01-2016                                                                                                                Week 2 11-02-2016

Tot op heden gaat alles lekker en zijn er al wat kleine resultaten zichtbaar. Mijn gewicht gaat langzaam omlaag en de omtrekmetingen ook. Ik merk dat ik wat meer energie heb en vooral na een training voel ik me enorm lekker. Dit geeft me kracht om door te zetten en kan ik met een heldere blik weer naar de thuissituatie kijken. Ik kijk dan ook enorm uit naar de volgende training.

Bij deze nog even de resultaten tot nu toe.

. Start Week 1 Week 2
Nek 33 33 33
Borst 89 88 88
taille 82 79 78
Heup 104 105 103
Rechter arm 31 31 30,5
Rechter been 66 63 63
Rechter kui 38 38 38
Totaal 443 437 433,5
Gewicht 70,2 68,4 68,8
Vet % 37,50%
Bloeddruk 110/70
Steptest 130 s/m Slecht

Tot de volgende keer allemaal.

P.s: Vond je het leuk om mijn blog te lezen?

Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op FacebookLinkedInTwitter en Google+, want zo kunnen vrouwen die gaan bevallen/ zijn bevallen ook profiteren van de inzichten die ik wekelijks met jullie ga delen.

Groetjes Reem

IMG_0177

Geef een reactie