Hallo allemaal,

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is het en tijdje stil geweest. Romeijn had de laatste weken ontzettend last van buikkrampen waardoor hij overdag nauwelijks aan rust toekwam. In de avond was hij vervolgens zo overstuur dat hij in de nacht ook niet kon slapen. De gebroken nachten braken mij uiteindelijk op en daarom heb ik ook in overleg met Marvin besloten een 2 tal weken niet te trainen en het wat rustiger aan te doen. In het begin voelde het als falen. ‘Waarom kon ik het niet volhouden?’ Sporten zorgt toch uiteindelijk voor een stukje ontspannig? Na een tijdje zag ik gelukkig in dat mijn nachtrust zeer belangrijk was. Niet alleen voor mij eigen gemoedstoestand en die van Romeijn maar ook voor de resultaten die ik wil behalen met sporten. Progressie boek je immers in je rust!

Afgelopen week heb ik de training weer kunnen oppakken. Vol goede moed ging ik naar de sportschool waar Marvin al op mij stond te wachten. Na een kort gesprek zijn we gelijk aan de slag gegaan en hebben we de training opgepakt waar ik was gebleven. Het viel me op dat ik weinig aan kracht en energie had ingeleverd. Ik kon dan ook vol voor de training gaan en dit gaf me een heerlijk gevoel.

Door goed op mijn voeding te letten de afgelopen 3 weken ben ik ondanks dat we niet hebben getraind toch nog wat gewicht/cm verloren. In totaal 2 kg. Marvin heeft me uitgelegd dat voeding en trainig met elkaar verbonden zijn maar dat je niet hoeft te bewegen om gewicht te verliezen. Door het creeren van een negatieve energie balans ( minder eten dan je verbruikt) verlies je op den duur gewicht. Trainen doe je voor een sterk en krachtig lichaam. Samen vormen ze een mooie combinatie.

Door goed op mijn voeding te letten heb ik dus toch mooie resultaten kunnen boeken ondanks dat ik niet heb getraind. Ik zal jullie een kijkje geven in wat ik allemaal eet op een dag.

Marvin heeft voor mij bepaald hoeveel aan energie ik dagelijks binnen mag krijgen. Dit is onder andere afhankelijk van mijn ruststofwisseling, het werk wat ik doe en de hoeveel die ik beweeg met sport per week. Daarnaast spelen nog enkele andere factoren een rol. Door een energie tekort te creeren van ongeveer 20 % zal ik dus dagelijks meer energie verbuiken dan ik tot me neem. Dit leidt uiteindelijk tot verlies van vetmassa. Door vervolgens een juiste verdeling te maken binnen de Koolhydraten, Vetten en Eiwitten zorg je voor maximaal resultaat.  De inname van eiwitten houden we bewust hoog om spierafbraak tegen te gaan.

Kcal: 1420

Koolhydraten: 135 gram

Eiwitten: 131 gram

Vetten: 39 gram

Ontbijt:

40 gr havermout

100 ml melk

50 gr blauwe bessen

Grote kop thee

IMG_9450

Tussendoor:

1 gekookt ei

Lunch:

75 gr salade

100 gr komkommer

75 gr cherry

125 gr forel filet

citroensap

Grote kop thee

IMG_9451

Tussendoor:

150 gr Snackgroente

1 stuk fruit

Avond:

200 gram groenten

100 gr rijst, aardappelen of pasta

150 gr vlees, vis kip

5 gr kokosolie

Water

IMG_9446

Tussendoor:

200 gr magere kwark

50 gr blauwe bessen

15 gr noten

Zoals jullie kunnen zien mag ik best veel eten en hoef ik absoluut geen honger te lijden. Zelf wissel ik  in de voedingsmiddelen om zo veel variatie aan voedinsstoffen binnen te krijgen. Zo word het eten eigenlijk nooit saai. Af en toe maak ook ik graag een uitstapje naar mijn guilty pleasure chocolade. Hier hou ik dan rekenig mee gedurende de rest van de dag zodat ik niet over mijn calorien heen ga. Al met al is dit een zeer fijne manier om met je voeding om te gaan. Je verkijgt veel inzichten en leert hoe je zelf een schema kan samenstellen. Daarnaast is er ook nog eens plek voor uit eten, chocolade of een wijntje op zijn tijd.

Nu Romeijn weer in een goed ritme zit wat hem rust en regelmaat geeft voel ik de energie weer terug komen en heb ik enorm veel zin om er weer lekker tegenaan te gaan. De komende periode trek ik de touwtjes wat strakker aan daar we richting de zomer gaan en ik eind april naar een bruiloft in het buitenland ga.

Tot de volgende keer allemaal.

P.s: Vond je het leuk om mijn blog te lezen?

Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op FacebookLinkedInTwitter en Google+, want zo kunnen vrouwen die gaan bevallen/ zijn bevallen ook profiteren van de inzichten die ik wekelijks met jullie ga delen.

Groetjes Reem

IMG_0177

Geef een reactie