Ik ben altijd een echte Bourgondiër geweest! Koken is een absolute passie en gezelligheid associeer ik altijd met lekker eten en drinken. Het gaat zelfs zo ver dat ik, tijdens eerdere diëten die ik volgde, en dat zijn er nogal wat geweest, weigerde naar de bioscoop te gaan omdat ik toch niets mocht snoepen tijdens de film. En een film zonder popcorn en M&M’s, voelt als niet compleet.

Trots ben ik er niet op, maar ik heb de afgelopen jaren al heel wat diëten geprobeerd. Vaak greep ik naar de crashdiëten waar snel resultaat werd beloofd . En bizar genoeg: dat was meestal niet eens gelogen. De kilo’s vlogen eraf, maar wat men vaak vergat te vertellen, was dat ze er vaak dubbel zo hard weer aanvlogen. Mijn stofwisseling was zo dramatisch over z’n toeren, dat ik al aankwam als ik langs de chips in de supermarkt liep. Zocht het woord “jojo” op in het woordenboek, dan stond mijn naam erachter. Al deze diëten hebben me een klein fortuin gekost. Niet alleen aan de veel te dure producten en supplementen die ik moest kopen, maar zeker ook doordat ik regelmatig mijn garderobe moest vervangen. Eén ding heb ik er wel van geleerd: je kan niet valsspelen! Wil je een gezond lijf, dan moet je structureel iets aan je leefwijze veranderen.

Niemand Hoeft Je Te Vertellen Dat…

Het meest bizar is dat niemand je hoeft te vertellen, dat te veel vet en suiker ongezond is. Niemand hoeft je te vertellen dat bewegen goed voor je is en dat je pas afvalt door minder te eten dan dat je verbrandt. Het wordt wat lastiger met alle verwarring in de supermarkt met de ogenschijnlijk gezonde producten. De producten waarop trots vermeld wordt dat er 0% vet in zit, maar ondertussen stijf staan van de suikers. Helemaal pittig wordt het als je het allemaal tegelijk moet doen! Gezond eten, meer bewegen en toch niet het gevoel hebben dat je inlevert op de kwaliteit van leven. Hier beginnen vaak de excuses. En dat was bij mij niet anders.

Een nieuwe job, een actief gezinsleven, het stoppen met roken en het daarbij behorend gevoel van zelftraktatie; hadden mijn lijf geen goed gedaan. Zoals een vriend in een post onlangs zei, mijn lichaam was veranderd in een Bourgondische tempel. Hoewel ik oprecht niet blij was mijn voorkomen, zelfs al kleine beperkingen begon te ervaren en mezelf dingen ging ontzeggen, bleef ik maar excuses verzinnen om niet in actie te komen. Een dagje sauna klonk ineens minder interessant en ik hield ineens verrassend vaak mijn t-shirt aan op het strand. Maar nog steeds veranderde ik niets. Sterker nog, je vervalt in een staat van: “het maakt nu toch niets meer uit, dus …”.

Ommekeer

Mijn ommekeer kwam toen ik ineens flink last van mijn longen kreeg. Het stoppen met roken, het vele smokkelen daarna en een fikse verkoudheid; leidde tot een wekenlange periode van kwakkelen. Ik was extreem kortademig, ik hoestte als een zeehond en ik was zo doof als een kwartel. Het leek alsof alles elkaar aantikte en ik schrok van de impact op mijn leven! Je voelt ineens de kwetsbaarheid en enorme beperkingen als je lichaam niet meewerkt. Mijn conditie was al niet te best, maar het kan nooit de bedoeling zijn dat ik na een stoeipartij met de meiden, stond te hijgen als een oud paard. Daarbij werd het, ondanks een bizar volle garderobe, behoorlijk irritant dat niets meer paste of lekker zat!? Het was tijd voor actie!

Juist toen ik de keuze had gemaakt om in actie te komen, zag ik op Facebook een post van Roel. Hij schreef trots dat hij zich ingeschreven had bij de Kamer van Koophandel en dat meer nieuws snel zou volgen. Goed kende ik Roel nog niet, maar mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en ik besloot hem te contacten. Wat bleek, hij ging starten als Personal Trainer. Dat kon geen toeval zijn?!

Het Levende Bewijs

willem

Na een paar open en oprechte gesprekken, bleek er absoluut een klik te zijn en niet onbelangrijk: een wederzijds belang. Ik zocht iemand die mijn koers kon geven in het bereiken van mijn doelen. Iemand die mij helpt in het opstellen van een plan dat volledig afgestemd is op mij als persoon; zowel fysiek als mentaal. Starten is lastig, maar volhouden vaak nog meer! Roel zocht een manier om zijn concept in Tilburg te lanceren. In onze gesprekken samen kwamen we al snel tot de conclusie dat Source PT een gezicht moest krijgen. Een levend voorbeeld die gaat bewijzen dat zijn methode werkt. IK ben die uitdaging aangegaan.

Ik heb ‘t uitgesproken, ik meen ’t en ik ben ’t gaan doen! Het begin is gemaakt!

Willen jullie op de hoogte blijven, houdt dan de website van Source PT in de gaten en LIKE de Facebook pagina. De komende 6 maanden ga ik mijn ervaringen en zeker ook mijn resultaten met jullie delen. Alvast bedankt voor de lieve berichten op Facebook en tot snel.

Warme groet,

Willem

Geef een reactie

×