Recept: Protein Fluff

Zin in een verantwoord tussendoortje? Protein Fluff is rijk aan eiwitten en laag in calorieën. En ook nog eens heerlijk om te eten met het warme zomerse weer.

Afvallen in balans

Wil je graag wat overtollige kilo’s kwijtraken en je fit en gezond voelen? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat afvallen niet alleen draait om intensief trainen. Hoewel lichaamsbeweging een essentieel onderdeel is van een gezonde levensstijl, zijn er twee andere…

Eiwitten deel 3: aanbevelingen voor gebruik van eiwitten

De in blog 2 genomede factoren kunnen nu worden toegevoegd aan de aanbevolen hoeveelheid (Recommended Dietary Allowance / RDA) inname van eiwitten (0,8 g/kg per dag of 15 tot 30% van de totale calorie opname). Deze aanbevolen hoeveelheid varieert voor bepaalde sporters.

Eiwitten deel 1: wat zijn dat nou eigenlijk?

De voornaamste functie van proteïne is het opbouwen en herstellen van weefsel en structuren. Het is ook betrokken bij de synthese van hormonen, enzymen en andere regulerende peptides.

Koolhydraten deel 2: Waarvoor heb ik ze nodig?

De beschikbaarheid van koolhydraten is essentieel voor het leveren van een maximale sportprestatie. Bij kortdurende activiteiten met een hoge intensiteit (anaeroob), wordt de energie geleverd door glycogeen en is deze dus ook hier van afhankelijk.

Vetten deel 1: wat zijn dat nou eigenlijk?

We gaan het hebben over de gezondheidseffecten van vetten! Wat zijn het eigenlijk precies, waarom heeft ons lichaam ze nodig en hoeveel moet ik er eigenlijk van eten?

×